Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Espanyolisme
El PP del Masnou amenaça de mort Artur Mas

El Partit Popular (PPC) del Masnou ha difós una imatge d'un grup ultradretà en què amenaça de mort el president de la Generalitat a través d'un missatge visual

14/09/2014 Política

El perfil de Twitter del PP del Masnou ha difós la piulada "Si Arturo Mas, saca las urnas el 9-N, ¿Que método te parece mas efectivo, para que entre en razón", pregunta-amenaça de mort que va seguida de les imatges-resposta de granada de mà, metralletes, pistola, un ganivet ensangonat, una ampolla trencada, etc.

La imatge que el PP ha repiulat des del seu perfil reproduint el text ha estat confeccionada pel grup ultradreta Fuerza Nacional (que al seu perfil de Facebook recull altres tantes amenaces contra Mas i altres missatges amenaçants i denigracions contra l'independentisme català). Però la secció local del PP del Masnou no ha tingut cap prejudici a estendre el missatge i l'amenaça de mort contra Artur Mas pel fet que dóna suport a la consulta del 9-N.

Agermanats amb els grups feixistes

Recordem que durant els darrers anys nombrosos militants, responsables i nuclis del PP han ofert mostres de simpaties amb grup i símbols de feixisme i les seves variants, a més de mostrar actituds antidemocràtiques i xenòfobes en boca dels seus portanveus.

Un exemple entre tants és el de fa un any, quan el candidat pel PP per Valls a les eleccions municipals va aparèixer fotografiat amb la bandera nazi i la bandera espanyola franquista a un perfil de Facebook. En aquells dies també el dirigent del PP de Xàtiva Jorge Roca es va fotografiar amb una bandera espanyola amb un símbol neo-nazi. Un altre exemple de filiacio feixista per part de militants del PP van ser les declaracions de Manuel González Capó, alcalde de Baralla (Lugo) i diputat provincial del PP, que va assegurar que els condemnats a mort per Franco "s'ho mereixien."

L'aliniació de militants i responsables del PP amb posicionaments feixistes s'ha donat paral·lelament a les acusacions dels partits espanyolistes contra el sobiranisme; unes acusacions que banalitzen la memòria dels crims feixistes a Europa. També fa una any l'ANC va condemnar "la lamentable equiparació" de l'entitat amb el nazisme que havia realitzat el Partit Popular (PP) d'Altafulla a través de Facebook amb una imatge amb dues fotografies: una de parlamentaris nazis amb el braç alçat i, al costat. El text "Si no trobeu les set diferències no us amoïneu, és que no existeixen." Un fenomen constatable per la progressió i per les proves: a mesura que es donen més casos de membres del PP que apareixen amb simbologia neonazi o fan declaracions de caire feixista, el discurs oficial del PP contra el sobiranisme o contra moviments populars (tipus PAH, feminisme, etc.) es torna més radical cap posicions ultradretanes i intolerants.

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid