Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Laboral
Concentració per la readmissió dels acomiadats a Parcs i Jardins de l'AMB

La COS convoca demà a les 10.00 davant Departament de Treball de Barcelona

02/09/2014 Laboral
Logo de la Coordinadora Obrera Sindical (COS) Logo de la Coordinadora Obrera Sindical (COS)

El passat 21 de juliol es van produir 4 acomiadaments en el servei de Jardineria dels Parcs i Jardins de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). Una de les 4 persones està afiliada a la Coordinadora Obrera Sindical (COS)

Des del passat 1 de juliol aquest servei externalitzat està gestionat per l’UTE formada per Moix Obres i Serveis i la Constructora Vopi 4. Un cop més es demostra que la gestió privada dels serveis públics comporta precarietat i vulneració dels drets laborals.

En aquest cas concret, les noves empreses adjudicatàries van modificar les condicions laborals i la ubicació del lloc de treball de diferents treballadors sense cap mena de negociació amb la plantilla i sense l’acord dels mateixos implicats. Davant la queixa d’alguna de les persones afectades la resposta de les empreses ha estat l’acomiadament de 4 treballadors quan feia només 21 dies que s’havia iniciat l’adjudicació.

COS torna a denunciar un cop més que les administracions públiques estan afavorint la precarietat i els acomiadaments quan realitzen concursos públics per adjudicar serveis externalitzats, ja que marquen uns preus de sortida cada cop més baixos i no garanteixen en els plecs de clàusules la conservació o millora dels drets laborals.

La COS demana la readmissió immediata dels treballadors acomiadats amb les mateixes condicions que tenien abans de l’1 de juliol. Exigim a l’Àrea Metropolitana de Barcelona que vetlli pels drets laborals en els serveis que gestionen de forma directa o a través d’externalitzacions.

Aprofitant que la conciliació laboral entre un dels treballadors i les empreses Moix i Vopi4 és aquest 3 de setembre ha convocat aquesta concentració, que serà la primera d'un seguit de mobilitzacions que s'extendran per tots aquells municipis on aquestes empreses presten els seus "serveis" (Cervelló, Sant Vicenç dels Horts, Barcelona, Molins de Rei, Sant Joan Despí,...) per pressionar als ajuntaments que no contractin empreses que no respecten els drets laborals. Si les empreses i l'AMB continuen sense reaccionar, la COS anirà incrementant el número de mobilitzacions.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid