Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Repressió
5 persones seran jutjades a Girona per defensar el dret a l'avortament

Convoquen una concentració demà a les 10h davant dels Jutjats de Girona per mostrar la seva solidaritat amb aquelles persones que lluiten pels drets de les dones.

14/09/2014 Gènere

Demà cinc persones del Pla de lEstany declararan als Jutjats de Girona arran duna acció de protesta duta a terme l'hivern passat a la parròquia de Sant Pere de Banyoles. Les persones participants van desplegar una pancarta dins lesglésia en el transcurs de lofici, entonant consignes a favor de lavortament lliure i gratuït, en una acció que va durar escassos minuts.

La protesta semmarcava en una campanya convocada a nivell del conjunt dels Països Catalans, que tenia com a objectiu denunciar la contrareforma de la Llei de l'Avortament presentada pel Partit Popular i recolzada per lEsglésia Catòlica. Les persones convocants consideren aquesta llei un acte de violència i invasió dels cossos de les dones, que persegueix reduir la seva capacitat de decisió i portar-nos a un escenari de retrocés equiparable a lèpoca franquista. Lacció, per tant, va esdevenir un acte de legítima llibertat dexpressió i autodefensa, que pretenia també reivindicar la desobediència com a eina necessària per superar les agressions que les dones pateixen diàriament.

Els col·lectius que donen suport les 5 persones encausades lamenten el paper de Lluís Costabella, regidor de Convergència i Unió a l'ajuntament de Banyoles, que sense ser present a la parròquia en el moment dels fets ha denunciat sense proves a les nostres companyes, persones conegudes per la seva participació i compromís públic amb diversos projectes socials i populars de la comarca. Amb això queda evidenciat el caràcter polític daquesta causa i es demostra la voluntat de Convergència i Unió de continuar utilitzant estratègies legals com a venjança política.

El col·lectiu feminista Les Heretges i lorganització juvenil Arran han convocat una concentració el dia 15 de setembre a les 10h del matí davant dels Jutjats de Girona, per mostrar la seva solidaritat amb aquelles persones que lluiten pels drets de les dones

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid