Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
11S
45 dels 73 trams de la "V" ja són plens o gairebé plens

S'ha superat la xifra de 400.000 persones inscrites, i ara l'ANC s'ha marcat com a objectiu superar la xifra de 455.000 amb la que van tancar per la Cadena Humana.

04/09/2014 Política

Carme Forcadell, presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana, Muriel Casals, presidenta d’Òmnium Cultural, Ignasi Termes, coordinador d’actes de la campanya ARA ÉS L’HORA i el director artístic Lluís Danés han presentat a l’auditori de l’edifici Disseny Hub Barcelona les últimes novetats de cara a la Via Catalana 2014 que aquest 11 de setembre omplirà l’Avinguda Diagonal i La Gran Via de les Corts Catalanes amb la Plaça de les Glòries com a vèrtex.

A falta d’una setmana per la Diada, més de 400.000 persones ja s’han inscrit a la Via Catalana 2014 a través del web www.araeslhora.cat o al telèfon 902 811 914. L’objectiu dels organitzadors és el de superar el nombre d’inscrits de la cadena humana del 2013, per la qual 455.000 van realitzar la pertinent inscripció tot i que després va multiplicar-se la presència de catalans i catalanes sobre el terreny.

Respecte a la nova xifra d’inscripcions, Carme Forcadell ha celebrat “la resposta espectacular de la gent” tot i que “no som prou”. “Hem de fer-ho i podem fer-ho”, ha reblat Forcadell. “Estem a punt de fer el pas més important de la nostra història: votar i guanyar el proper 9 de novembre”, ha destacat.

Seguint aquest argumentari, Muriel Casals ha afirmat que la Via Catalana 2014 representa un “final d’un cicle després de les consultes populars, la sentència del TC en contra de l’Estatut, la manifestació massiva del 2012, la cadena humana i el gir sobiranista del Parlament de Catalunya”. De cara al futur, Casals ha manifestat que “el 2015 ja estarem treballant per construir un país millor”.

Ignasi Termes ha apuntat els detalls logístics i de mobilitat de cara al dia 11. La realització d’un mural d’un enorme potencial visual amb samarretes de color groc i vermell és una de les accions previstes. En aquest sentit, Termes ha avançat que ja s’han venut més de 150.000 samarretes. Respecte al desplaçament del territori a Barcelona, Termes ha destacat els 1.500 autocars que les territorials fletaran per la Diada. A més, s’ha habilitat al web  l’espai   ‘Mou-te cap a la V’ per a saber la disponibilitat del transport públic, aparcaments o com compartir vehicles.

Per la seva banda, Lluís Danés ha relatat els detalls de l’escenari principal de la Via Catalana ubicat a la part interior del vèrtex de la Plaça de les Glòries on destaca la presència, al costat d’elements com la sorra o les alzines, d’un total de 947 urnes, el nombre de municipis de Catalunya que el 9 de novembre exerciran el dret a vot en la consulta per la independència.

L'ocupació dels trams

I el cert és que el ritme d'inscripcions va experimentar una notable acceleració després de la crida de l'ANC i d'Òmnium, una accelaració que s'ha fet notar encara més amb la fi de les vacances. Ara mateix, i quan queda just una setmana per a la Diada Nacional, només 4 dels 73 trams tenen una ocupació "baixa", segons les dades de la pàgina ullsvermells.com, creada per un lector de l'ARA, que calcula el percentatge d'ocupació de cada tram. 7 dels trams tenen "poca" ocupació, 13 trams mostren ocupació "mitjana" i 4 una ocupació "alta". El nombre de trams gairebé plens és ja de 18 i 27 són completament plens. Això vol dir que més de la meitat dels 73 trams són ja o plens o completament plens. Els trams amb més ocupació són els que se situen més a prop de les parades de metro de Plaça Catalunya, Maria Cristina, Girona i Glòries.

El recorregut i les activitats previstes

La V humana recorrerà, des de la plaça de les Glòries de Barcelona (on hi haurà el vèrtex de la V) , 5,7 quilòmetres de la Gran Via –fins a l'edifici de la Campana– i 5,6 quilòmetres de la Diagonal –fins a l'Hotel Princesa Sofia–. La manifestació començarà a les 17.14 h, en el que esdevé un homenatge als caiguts en la Guerra de Successió del 1714, fa 300 anys.

A les 19 h hi ha previstos concerts, i a les 20.14 h –que simbolitza l'any 2014, 300 anys després de la derrota de 1714 i l'any de l'autodeterminació– es preveu una piulada massiva. Al marge de la V, però, abans, a les 12 del migdia, hi haurà concentracions davant dels ajuntaments dels 947 municipis catalans a favor del 9-N.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid