Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Ensenyament
Micromecenatge per a la II Marxa per l'Educació d'aquest agost

Una campanya de micromecenatge a TotSuma vol fer possible la II Marxa per l'Educació d'aquest agost i impulsar una ILP en defensa de l'educació pública

07/08/2014 Educació

 El micromecenatge, segons els organitzadors, servirà per finançar la logística de cartells, gasolina per als cotxes de suport, equip de so, avituallaments. Els diners obtinguts també serviran per "fer que els preus dels àpats de la marxa siguin de preus populars i afavorir al màxim la participació de tots i totes."

L'origen d'aquesta llarga Marxa per l'Educació va partir del rebuig dels professors al decret de plantilles impulsat pel departament d’Ensenyament fa dos cursos. L’estiu passat l'Assemblea Groga va mobilitzar aquesta marxa per denunciar els diferents aspectes que afecten el món educatiu, entre els quals la no substitució de les baixes fins quinze dies després, la falta de personal als centres públics, o l’encariment de les taxes universitàries o les escoles pendent de construcció.

Durant els vuit dies que va durar la marxa de l'estiu passat van participar més de 4.000 persones en les caminades i els 21 actes que es que es van organitzar. A cada lloc on passàvem i ens aturàvem vam buscar el suport i  la implicació imprescindible dels col.lectius locals, (Educació és Futur, d’Osona, l’Assemblea de Mestres del Vallès Oriental, les assemblees grogues de Ripollet i Cerdanyola, de Sant Coloma, de Badalona i de Sants. A banda moltes organitzacions polítiques, sindicals i socials van participar). Aquesta experiència va generar una important mobilització i va generar "amistats i complicitats construïdes des de la base."

Els impulsors de la II Marxa indiquen que la idea és "repetir l’experiència passant per altres territoris catalans. Sortint des de Girona, passant per Sils o Vidreres, Blanes, recórrer la costa del Maresme per acabar al Barcelonès. L’objectiu és ajudar a enfortir la xarxa d’aquestes comarques." Les dates de la marxa seran del 23 al 29 d’agost. Estarà garantit el lloc per dormir gratuïtament i el màxims d’àpats en funció de l’autogestió de cada territori.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid