Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
UCE 2014
"El Vèneto, la independència possible" a la UCE de Prada

Demà a les 17h a l'Auditori amb Stefano Valdegamberi, diputat Vènet i Alessandro Mocellin, member of Academia de la bona Creansa. L'acte serà presentat per Anna Arqué, equip rector UCE.

16/08/2014 Política

L'acte polític internacional que organitza l'Universitat Catalana de Prada de Conflent (UCE) enguany tracta dels últims avenços socials, legals i parlamentaris del Vèneto en el seu procés d'autodeterminació. El ponent internacional convidat per exposar els fets és el diputat Stefano Valdegamberi, responsable d'entrar la Llei 342 per legislar el referèndum sobre la independència del Vèneto que ha estat recentment aprovada per majoria del Consell Regional Vènet (equivalent Parlament Català).

Les enquestes publicades, no tan sols al Vèneto sinó fins i tot a Itàlia, ja parlen de la majoria social a favor de la independència del Vèneto i molts moviments polítics s'han succeït en els últims 2 anys que han permés aquest gran pas endavant. Valdegambari que ha compartit ponències sobre l'Autodeterminació amb la nostra portaveu Catalana Anna Arqué en diferents actes al Vèneto, és un exemple de polític compromés amb l'autodeterminació i la independència del Vèneto.

Per la seva banda l'Alessandro Mocellin, expert en temes sobre dret internacional i autodeterminació, és un bon testimoni del treball que empresaris i moviments cívics han desenvolupat durant els últims mesos a fí d'explicar als propis Vènets la cultura i la llengua propia, en un ferm compromís de normalitzar entre la població el fet que són una nació, amb dret a autodeterminar-se i que és possible fer-ho, elegits els polítics amb els que es comparteix aquesta voluntat política.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid