Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Casals i Ateneus
"La Cruïlla" denuncia "el seguiment politic" dels Mossos d'Esquadra al seu local

Des de feia temps es tenia constància que en diverses ocasions membres dels Mossos havien accedit a finques de l'entorn dedel Casal Independentista de l’Eixample de Barcelona  per enregistrar imatges del Casal des d'allà.

16/07/2014 Drets i Llibertats

El Casal Independentista de l’Eixample – La Cruïlla ha presentat aquest dimecres 16 de juliol a la Ciutat de la Justícia una denúncia contra la Divisió d'Informació dels Mossos d'Esquadra per un delicte de captació antijurídica d'imatges realitzada per funcionari públic. Des de feia temps es tenia constància que en diverses ocasions membres dels Mossos havien accedit a finques de l'entorn de La Cruïlla per enregistrar imatges del Casal des d'allà.

Després de la presentació del la denúncia al Jutjat de Guàrdia s'ha realitzat una roda de premsa on hi han participat representants de La Cruïlla i del seu equip legal, el diputat de la CUP-AE David Fernàndez i David Aranda en nom d'Alerta Solidària.

El portaveu de l'organització antirepressiva ha recordat que aquesta pràctica de control i seguiment polític no és nova i ja l'han patit molts altres Casals, Ateneus i Centres Socials. També ha assenyalat que aquesta pràctica policial és il·legal i recurrent, i que no es pot permetre que se segueixin duent a terme, com ha passat en els casos de Can Vies o la Kasade la Muntanya. Així mateix, ha afegit que ens trobem davant d'una violació dels drets fonamentals, tan individuals com col·lectius, de control polític de la dissidència.

Per la seva banda David Fernàndez ha anunciat que durant la setmana que ve demanaran al Parlament explicacions polítiques pel seguiment policial a La Cruïlla i per altres casos de control social. El diputat ha afegit que la CUP-AE ha presentat avui mateix una bateria de preguntes al Departament d'Interior respecte a les actuacions dutes a terme a La Cruïlla i que, en la propera interpel·lació al Ple del Parlament de Catalunya al Conseller d'Interior, abordarà, entre d'altres, aquest tema.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid