Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Lluita sindical
La COS denuncia de les condicions laborals del frankfurt Parera del Masnou
22/07/2014 Laboral

Ahir a la tarda, un grup d'unes 20 persones es va concentrar a la porta del frankfurt Parera (situat al Passeig Prat de la Riba del Masnou), tancat per dia de descans, per denunciar que l'establiment acomiada sense previ avís ni indemnització o compensació de cap tipus. L'acció havia estat convocada per la Coordinadora Obrera Indica (COS)

De fet, aquest establiment acumula un important historial de menysteniment dels drets de les treballadores, com és ben sabut al Masnou i altres poblacions del Maresme i Barcelonès on també tenen locals. L'acció va comptar amb la col·laboració de les assemblees d'Arran Masnou, CUP Masnou i l'Ateneu Popular l'Oreneta..

Poc temps després d'iniciar l'acció es van presentar els propietaris amb una clara actitud intimidatòria, amenaçant i increpant a les participants de l'acció i proferint els ja coneguts arguments d'aquells que fan de l'explotació el seu mitjà per enriquir-se. Es van viure moments de tensió fins que van marxar davant la resposta col·lectiva i ferma de les participants de l'acció.

Tot seguit els concentrats van repartir fulls informatius amb un resum dels drets laborals del sector de l'hostaleria a les treballadores i clients dels establiments del passeig Prat de la Riba i la platja del Masnou.

L'hostaleria és un sector desregulat i conegut per la seva precarietat. Ha estat un sector on ha prevalgut la continuïtat de costums i la voluntat de l'empresari. Els negocis amb poques treballadores i sovint amb vinculacions familiars i personals han mantingut aquestes condicions. Amb el desballestament del teixit productiu, moltes persones s'han vist obligades a acceptar treballs a l'hostaleria amb sous baixos, jornades inacabables i frau en la contractació.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid