Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Repressió
Denuncien l'actuació policial a les Festes d’Estiu del barri de Sant Antoni de Barcelona

L'Assemblea de Joves convoca,  demà a les 18h, una cassolada a les portes de la seu del Districte(Aragó, 311) per fer públic la protesta i fer visible el suport mutu entre els col·lectius del districte de l’Eixample.

08/07/2014 Drets i Llibertats
Assemblea de joves de Sant Antoni Assemblea de joves de Sant Antoni

Membres de l'Assemblea de Joves de Sant Antoni anirà demà a l’Audiència Pública del districte de l’Eixample a requerir el retorn del material confiscat i la retirada de les sancions administratives. També es convoca a les 18h, una cassolada, "tranquil·la però determinada, a les portes de la seu del Districte (Aragó, 311) per fer públics les protestes i fer visible el suport mutu entre els col·lectius del districte de l’Eixample".

Els fets

En el marc de les Festes d’Estiu del barri de Sant Antoni, celebrades el passat cap de setmana, l’Assemblea de Joves va dur a terme, el divendres 27, una activitat de vespre i nit que, tot i celebrar-se amb normalitat i sense cap incident, va acabar amb una actuació policial qualificada de fora de mida.

Per tot un seguit de raons relatives tant a l’organització conjunta de les festes com a una actitud restrictiva per part de l’administració, no van aconseguir el permís d’ocupació de la via pública per a realitzar l’habitual concert de divendres.

Davant d’això, trobant injust que es reduís les nits de festes d’estiu arbitràriament, van decidir dur a terme un acte en petit format, nocturn i musical, obrint i adequant un dels solars actualment en desús existents a Sant Antoni. Després de realitzar una mediació amb el cos de la Guàrdia Urbana de Barcelona, van arribar a l’acord verbal que es podria realitzar l’activitat fins a la 01:30h de la matinada.

A les 02:00h, però, quan l’espai tornava a estar ja buit i tancat i un grup reduït de persones duia el material utilitzat al local per a desar-lo, un fort dispositiu de la Guàrdia Urbana va encerclar el grup i va requisar tot el material sense mediar paraula. La persona que va intentar parlar en aquella situació de desconcert s’enfronta, a més, a càrrecs penals i sancions administratives.

Conjuntament amb altres col·lectius, l’Assemblea de Joves porten més de set anys realitzant les Festes d’Estiu de Sant Antoni, treballant ininterrompudament al barri, participant de diversos espais veïnals i teixint xarxes entre entitats per tal de millorar les condicions de vida a Sant Antoni i dinamitzar socialment els seus carrers.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid