Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Municipals 2015
"Nosaltres volem anar a guanyar..., per capgirar la societat"

Declaracions d'Albert Martin, portaveu  de la CUP Barcelona, a Catalunyaplural.cat

16/07/2014 Política

A l'entrevista, l'actual portaveu de la CUP Barcelona considera que  "Guanyem Barcelona no pot ser un rentat de cara tan gratuït per iniciativa, que entenem que ha sigut responsable activa del model Barcelona, des del 1979 fins al 2011".

També remarca, "Com a CUP de Barcelona a l'última assemblea general vam reforçar la idea que nosaltres volem crear una candidatura de ruptura amb el model Barcelona i amb les formes de fer i entendre la política, i això passa per intentar fer confluir l'espai de les Trobades Populars Municipals amb Guanyem, que pretenen generar espais amplis de de trobada".

Trobades Populars Municipalistes

Albert Martin, assenyala que "Des de la CUP de Barcelona volíem arribar a molta més gent mobilitzada que pogués incidir i participar en un procés de candidatura rupturista per la ciutat. Llavors vam voler impulsar aquest projecte de les Trobades Populars Municipalistes, amb la lògica de desbordar orgànicament la CUP de Barcelona i crear una candidatura amb tota la sèrie d'agents polítics, socials, veïnals que coincidissin en la necessitat de canviar el model Barcelona i que veiessin que hi havia les condicions per generar una candidatura de ruptura amb el model actual. Es va fer la primera Trobada Popular Municipalista a finals de març, on per una banda es va consensuar un balanç crític amb el model de ciutat, amb la marca Barcelona, i per l'altra es va fer una declaració de compromís de seguir amb aquestes trobades municipalistes per construir una nova candidatura que sigui de ruptura amb el model Barcelona".

Amb uns mínims que  han de sortir de la Trobada Popular Municipalista, que se celebra per segon cop aquest 19 de juliol, que "són els qui entenem que han d'identificar que una candidatura sigui rupturista, i és allà on marcaran la postura de la CUP, perquè l'hem delegat en aquest espai", segon el portaveu.

Ara bé, puntualitza que la CUP vol guanyar,  " no a gestionar la misèria, el poc que es pugui gestionar des de la institució, sinó a guanyar per capgirar la societat. Jo sempre poso l'exemple d'Allende, a Xile, que van fer l'assalt a les institucions públiques però realment no tenien una correlació de forces que pogués permetre capgirar la societat i els poder fàctics –l'oligarquia, el poder militar– van fer un cop d'estat. Llavors la lògica que seguim és que només des de les institucions no es pot transformar la societat, i per això a vegades se'ns pregunta molt si tenim ambició de majoria. Necessitem una majoria social, no només una majoria institucional"

Pel que fa al creixement de l'independentisme, Albert Martin remarca, "nosaltres hem volgut marcar molt que el nostre projecte d'independència no és canviar la bandera i que tot segueixi igual, és independència de l'Estat però també dels mercats i de les oligarquies econòmiques, independència per decidir-ho tot i per canviar-ho tot".

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid