Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
CATALANOFÒBIA
Li deneguen el passaport perquè signa amb les 4 barres

No és la primera vegada que un policia es nega a fer un passaport o un DNI al·legant que les  signatures als documents oficials no poden “representar símbols polítics”

25/06/2014 Drets i Llibertats
Anthony Corey Sánchez Alberto, un noi de 16 anys, va ser el passat divendres, 20 juny a les dependències de la Policia Nacional espanyola de Sabadell per renovar-se el passaport. En un parell de setmanes tenia previst viatjar de vacances als Estats Units i li urgia el document. "Tot anava perfectament fins que va arribar el moment de la meva signatura. En aquest moment un funcionari se la mira i em diu que no es poden fer símbols polítics, que el que jo havia fet era una estelada". Tant ell com la seva mare van argumentar que les quatre barres incloses en la seva signatura no representaven les quatre barres de la bandera de Catalunya. Fins i tot li van mostrar el seu DNI on si es va acceptar la seva signatura.

No és la primera vegada que un policia es nega a fer un passaport o un DNI al·legant que les  signatures als documents oficials no poden “representar símbols polítics”. L’any 2012 una menor d’edat de 9 anys es va quedar sense poder tramitar el DNI perquè un policia de la comissaria de Tàrrega li va semblar veure una estelada a la signatura de la nena.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid