Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Ruptura democrática
La CUP-AE portarà al ple del Parlament la legitimitat de la monarquia espanyola

CiU i PSC s'han desmarcat de la concentracions. L'ANC també ho ha fet, manifestant que l'objectiu prioritari és la celebració de la consulta del 9-N  

03/06/2014 Política

El grup parlamentari de la CUP-Alternativa d'Esquerres està estudiant la possibilitat que el proper Ple del Parlament de Catalunya pugui votar sobre la legitimitat de la Corona espanyol a Catalunya. En els propers dies es posarà en contacte amb la resta de grups parlamentaris per analitzar el mecanisme i l’oportunitat de fer que la cambra es pronunciï obertament contra la continuïtat d’aquesta institució i a favor d’un horitzó republicà.

Clam popular per la República Catalana

Un centenar de poblacions d'arreu dels Països Catalans van aplegar ahir al vespre concentracions reivindicar la República Catalana i expressar el seu rebuig a la monarquia el dia que el rei Joan Carles I ha anunciat la seva abdicació a favor de Felip de Borbó. La majoria d'elles estaven convocades per ERC, la CUP i ICV-EUiA, ja que  CiU i el PSC s'han desmarcat de les mobilitzacions.

Per la seva banda, l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) també s'ha demarcat de les mobilitzacions en un comunicat ha manifestat que  “l’objectiu prioritari del poble català és la celebració de la consulta el 9 de novembre de 2014 com a fórmula internacionalment més acceptada d’accedir a la independència en un marc democràtic”.

A Barcelona, a la plaça Catalunya es va concentrar milers de persones que van omplir de gom a gom la part central de la l'espai. Dues grans estelades van presidir la protesta. També hi havia una gran pancarta amb el lema "Volem votar 9N" i pancartes contra la monarquia, com “Felip, ningú t'ha elegit”. A continuació, una part dels manifestants es van dirigir a la plaça de Sant Jaume.

A Girona, més d'un miler de persones es van concentrar al davant de l'Ajuntament. Des d'aquest punt va arrencar una marxa que va acabar davant la subdelegació del govern espanyol, on els manifestants van cantar Els Segadors.

A Tarragona, unes 700 pesrones es van concentrar davant l'Ajuntament on es va cremar un retrat de Felip de Borbó. A continuació, els concentrats es va dirigir a la subdelegació del govern espanyol. A Lleida, mig centenar de persones es van concentrar davant de la Paeria.

També hi ha hagut concentracions a Reus, Badalona, Pineda, Ripoll, Sant Just Desvern, Esplugues, Berga, Tortosa, Manresa, Terrasa, Sitges, Vilanova i la Geltrú, Vilafranca del Penedès i...

A les Illes Balears

Unes 2000 persones es van aplegar a plaça d'Espanya de Palma. A sa Pobla unes vint-i-cinc persones es van concentrar davant del consistori. A Pollença a la plaça Major es van aplegar unes cent persones sota el lema 'Som ciutadans lliures no súbdits!'. A Manacor un centenar de persones tampoc no van faltar a la convocatòria que va transcorrer amb normalitat davant de l'Ajuntament.

A Sóller unes 40 persones es van plegar davant l'Ajuntament amb estelades i banderes republicanes. Els participants, entre els quals hi havia membres del Col·lectiu Albaïna, d'Esquerra Unida i diversos regidors i càrrecs de MÉS, han corejat com "A Mallorca no tenim rei". Dos agents de la Guàrdia Civil i diversos policies locals han controlat els concentrats a certa distància sense intervenir en cap moment. L'anècdota l'ha protagonitzat un senyor que sense dir res s'ha plantat en posició ferma davant els manifestants i amb el braç en alt ha sostingut durant un minut un mòbil amb una bandera espanyola monàrquica.

També hi ha hagut concentracions a Eivissa, Menorca

Al País Valencià

València, Elx, Castelló, Gandia, Alacant, Dénia, Alcoi, Torrent, Benidorm...

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid