Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Laboral
La COS denuncia assetjament laboral per part de TESTO
05/06/2014 Laboral

TESTO assetja els seus treballadors i reprimeix els representants sindicals

Un dels delegats de personal de TESTO al centre de treball de Cabrils, l'Adil Marouan, de 32 anys i afiliat a la Coordinadora Obrera Sindical (COS), és suspès de sou i feina durant 15 dies d'acord amb unes acusacions falses, seguint una estratègia d’assetjament dels representants dels treballadors per fer-los responsables dels resultats econòmics de l’empresa.

L'Adil treballa al departament de calibratge i fa 2 anys que treballa amb contracte fix l'empresa. TESTO AG és una empresa transnacional de fabricació i calibratge d'instruments de mesura per maquinària industrial amb base a Alemanya.

Segons el mateix Adil: "Mai he rebut cap queixa des de la gerència ni per part de cap client fins que vaig ser triat delegat. He estat l'impulsor de les eleccions a delegats d'empresa a TESTO, on en vaig sortir escollit juntament amb dos companys més. Després de les eleccions sindicals, el tracte per part del gerent ha canviat radicalment amb pressions constants. M'han obert 2 expedients disciplinaris per faltes greus. Pel primer dels expedients, m'han suspès de sou i feina durant dues setmanes. L'expedient que se m'imputa parteix d’acusacions falses. La mateixa empresa va instar un dels seus clients a fer una queixa sobre mi amb l’argument que "a aquest noi el volem fer fora".

També han estat modificades substancialment les seves condicions de treball, amb un canvi d'horari, sortint una hora més tard i la retirada del telèfon d'empresa i el tele-tac. També amb un canvi de funcions, essent enviat al laboratori a fer feines de manteniment dels equips, una funció nova a desenvolupar pel company per la que no ha rebut cap tipus d'informació i formació, amb la intenció de posar pressió sobre ell i fer-lo responsable dels endarreriments o errors que puguin derivar d'aquest manteniment. Així, és palès que aquesta empresa ha decidit aplicar un elaborat programa de repressió a un company a efectes de fer-lo desistir de fer de portaveu de la lluita que ara s'hi inicia i per desincentivar la implicació d'altres companys i companyes.

Aquesta és la mateixa repressió que patim dia rere dia les persones que lluitem per l'emancipació de la classe treballadora en tots els fronts i, per tant, l'agressió a un company és un atac a tota la classe treballadora.

Per tot això, des de l'assemblea territorial de la Coordinadora Obrera Sindical del Maresme denunciem l’assetjament laboral patit per l'Adil a TESTO i exigim a l'empresa que faci explícita la retirada del primer expedient i aboni la totalitat del salari no abonat durant els dies d'injustificada suspensió de feina i sou i que aturi la tramitació del segon expedient. Aquests expedients tenen l’objectiu de preparar el terreny per acomiadar de forma disciplinària al company que ha sigut escollit per a representar sindicalment a altres companys i companyes. Així, ens reservem totes les accions legals i sindicals per a conservar la integritat de tots els llocs i condicions de treball actuals, també les del nostre company.

També denunciem l’estratègia de la gerència de TESTO Industrial Services de fer responsable de la seva mala planificació els treballadors i treballadores, volent acomiadar aquelles que decideixen defensar les seves condicions de treball i un millor tracte als treballadors. A TESTO hi ha diferències salarials importants, de fins al 50%, per les mateixes funcions, hi ha queixes sobre l'allargament de la jornada laboral, les hores extra, el pagament de dietes, la distribució del temps de vacances entre el personal, els canvis d'organigrama i l'assetjament a alguns treballadors no afins a la gerència.

Així doncs, fem una crida a la solidaritat i al suport mutu en properes accions i mobilitzacions. Cal que ens organitzem als centres de treball per defensar els nostres drets i fer front a les agressions dels qui ens exploten.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid