Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La Consellera Rigau avorta la reunió al Parlament amb USTEC·STEs (IAC)

La Consellera Rigau es va comprometre ahir dimecres, obligada per la pressió d’una tancada de delegats i delegades d’USTEC·STEs a Via Augusta, a reunir-se l’endemà amb representants d’USTEC·STEs, la qual cosa va motivar que es donés per acabada la tancada. Però, un cop començada la reunió, la Sra. Rigau l’ha donada immediatament per finalitzada al·legant que hi havia accedit sota pressió. En tot cas, si es confirmés que s’ha trobat amb ltres sindicats ho ha fet per l’efecte provocat per la nostra tancada.

Aquesta fugida d’estudi posa de manifest que aquest Departament acatarà la LOMCE, aprofundirà en el desplegament de la LEC i continuarà amb les retallades abans que dialogar amb el sindicat majoritari o que les meses siguin realment de negociació i no un pur tràmit legal.

Aquest sindicat considera que la Sra Consellera no ha complert amb el seu compromís  amb USTEC·STEs. Considerem que cal  que s’estableixi un diàleg  real  del Departament amb la part social i  reclamem un cop més actituds molt clares pel que fa al no-acatament de la LOMCE i en la defensa de l’escola pública catalana, on la gestió democràtica sigui una realitat i es recuperin  les condicions laborals dels treballadors i treballadores.   

La Consellera va dir públicament que no aplicaria la LOMCE i ara ja diu que l’acatarà. Es va comprometre a defensar el model d’immersió lingüística, però no ha donat instruccions clares a les direccions i professorat dels centres que han d’aplicar la sentència del 25 % d’horari en castellà que no ho vulguin fer tot assumint com a Consellera la responsabilitat de protegir un model elogiat arreu.

Així mateix volem transmetre que d’acord amb la demanda del professorat, exigim la derogació de normes com el Decret de perfils i provisió (Decret de plantilles) que deterioren la convivència, i en conseqüència, la qualitat del sistema educatiu del nostre país.

Alhora li exigim que es deixin immediatament d’aplicar les retallades com la disminució dels ajuts,  increment de taxes, disminució del nombre de mestres i altres professionals de l’ensenyament, increment de ràtios i de càrrega laboral,  reducció del salari  generalitzada i reducció  de la jornada i sou del personal substitut.

D’altra banda, USTEC·STEs sempre buscarà la unitat d’acció sindical, però també se sent legitimat per realitzar accions en solitari per poder fer més incidència en algunes reivindicacions no sempre assumides per tothom, tal com va quedar palès amb alguna vaga durant el tràmit parlamentari de la LEC i amb els recursos davant el Tribunal Suprem contra els Decrets que despleguen la LEC, com el Decret d’autonomia de centres o el de direccions. Amb tot, continuarem treballant amb la resta de sindicats i organitzacions per organitzar mobilitzacions contra la LOMCE, la LEC i les retallades i en defensa de l’escola pública catalana.

USTEC·STEs (IAC)

Barcelona, 12 de juny de 2014

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid