Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
català a l'escola
Docents d'Eivissa La Coordinadora recomanen votar en contra del TIL a cada centre
16/06/2014 Educació

Després de l'assemblea de docents de dissabte passat, la Coordinadora de Professorat Preocupat va acordar votar en contra dels projectes TIL presentats per cada centre, ja que es tracta d'una imposició sense cap base pedagògica que danyaria ostensiblement l'oferta educativa per al proper curs.

Anima en un comunicat als tretze centres que mantenen la seva negativa a aquesta imposició al fet que es mantinguin fermes. "Els professors, directors i inspectors no podem acceptar un projecte educatiu tan nociu per a la nostra illa: cap TIL respecta el principi d'autonomia del centre, a més no es basa en una anàlisi del context ni de l'alumnat (deixant de costat als alumnes amb necessitats educatives especials i nouvinguts). Per tant, independentment de les peculiaritats de cada *TIL, és curricular i educativament inviable".

També denuncia que els professors dels centres de primària i secundària no han comptat amb la informació suficient a l'hora de votar l'aplicació del TIL, de fet, en molts casos la Consellería ha realitzat diverses estratègies per tractar que la majoria d'ells votessin a favor d'aquest projecte, com per exemple:

"Manipular la informació, fent creure als claustres que no podien votar de forma secreta ni votar en blanc, i fins i tot amenaçant amb realitzar les votacions de forma nominal, amb la consegüent inclusió en les seves llistes negres.

Forçar al fet que alguns centres a saltar-se la llei, com és el cas del CEIP Sa Graduada, que després de la seva negativa al projecte, es va veure forçat a repetir el claustre a les 24 hores, quan la llei fixa que el termini mínim per convocar-ho és de 48. En centres com És Vedrá es va realitzar una votació fraudulenta en la qual els professors no podien votar en contra del projecte, mentre que l'IES *Balafia el projecte es va aprovar amb un 80% d'abstencions.

Confondre a professors i pressionar a directives amb trucades als centres en els quals s'adverteix que una negativa al projecte podrà tenir conseqüències quant als recursos i el personal de cara al proper curs, no obstant això, cap centre compta amb instruccions per escrit que garanteixi una aplicació correcta.

Amenaçar amb imposar un projecte lingüístic amb un major percentatge de matèries en anglès per perjudicar l'oferta educativa del centre, del que es dedueix que la pròpia *Consellería assumeix que com més s'apliqui el *TIL, pitjor és la qualitat educativa de l'educació.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid