Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Fracking
La PDaD sobre el projecte Castor
15/05/2014 Territori

Des de la Plataforma pel Dret a Decidir del País Valencià (PDaD) han donat a conéixer en un comunicat de premsa la seua postura pel que fa a la necessitat de que el projecte "Castor" que utilitza la polèmica tècnica del fraking a les comarques de Castelló deixe de fer-ho.

Pel tancament definitiu del projecte Castor

Des de la PDaD, saludem la bona nova de l’informe oficial que relaciona directament els 512 terratrèmols que s’han registrat entre setembre de l’any passat a l’entorn del projecte Castor i la injecció de gas (o les tècniques de fracking, perforació a les roques submarines), ubicat a les costes de Vinarós-Alcanar. L’informe sol·licitat per l’Institut Geogràfic de l’Estat (IGN) conclou: “Tot indica que la sismicitat induïda és resultat de la injecció de gas”. La població de la zona del Maestrat i el Montsià va percebre més de 15 d’aquests terratrèmols. El Govern de Madrid va ordenar el cessament temporal de les activitats de l’empresa Castor, vinculada al Florentino Pérez (president d’ACS, que té un percentatge del 66,67% de l’empresa responsable del projecte, Escal UGS). Pérez va tindre la barra de negar les evidències i va declarar que no s’havia produït cap moviment sísmic, com si fóra producte de la imaginació i les fantasies de la gent d’aquella zona, tractant-nos com a persones menors d’edat i com a imbècils.

Denunciem els intents per banda de l’empresa Castor i el Govern de Madrid de negar els fets que atemoreixen a la nostra gent; denunciem els intentes de justificar la continuïtat de les activitats de l’empresa, perquè el tancament definitiu d’aquesta activitat extractiva, perillosa i depredadora costaria 1.700 milions d’euros. Perquè no pot ser que els negocis redons del senyor Florentino Pérez, amb la complicitat de l’estat espanyol, tinguen prioritat per sobre de la salut i la vida de la població. Denunciem que ens tractem, des de la metròpoli madrilenya com si fórem súbdits i súbdites colonials sense cap dret a tenir drets ni seguretat, en prioritzar els guanys econòmics d’uns quants corruptes a la vida de la població i als pobles que hi ha assentats que aquella zona costera que veuen perillar les seues formes de vida i societat, el turisme, la indústria, l’agricultura i el benestar. No hem de ser nosaltres qui paguem la fallida d’empreses ruïnoses i totalment perilloses per a la seguretat vital de la població.

Exigim al Govern del País Valencià que es posicione front el Govern de Madrid i li exigisca, de manera ferma i contundent, que la vida de la gent està per davant de la cobdícia i la voracitat dels negocis perillosos. Per tant exigim que es clausure de manera definitiva el projecte Castor i sense cap compensació econòmica al senyor Pérez; al contrari que hi haja una avaluació objectiva i detallada dels danys econòmics, de salut i socials que han ocasionat les seues activitats i que es compense la població que les ha patit del pel mal causat per unes activitats industrials extractives que no s’haurien d’haver posat mai en marxa, perquè hi havia informes que desaconsellaven aquest projecte insostenible, insegur i perillós.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid