Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Comunicació
Extreballadors de RTVV impulsen un programa de ràdio per Internet

"El Mural" s'estrenarà el 2 de juny i estarà dirigit i presentat per la periodista Amàlia Garrigós

29/05/2014 Comunicació

Quan fa mig any just que el País Valencià es va quedar sense mitjans de comunicació en català a causa del tancament per decret de Ràdio Televisió Valenciana, comencen a sorgir iniciatives que volen trencar amb aquest escenari de silenci mediàtic.

És per això que Escola Valenciana ha impulsat el projecte "La nostra ràdio, la nostra tele" que inclou la realització d'un programa de ràdio que estarà dirigit i presentat per la periodista Amàlia Garrigós, extreballadora de Ràdio Nou molt coneguda al País Valencià pel seu activisme cultural.

L'espai, d'una hora de durada, es dirà "El Mural" [espot de presentació], s'emetrà per Internet i serà de caràcter mensual. Els continguts del programa estaran relacionats amb el valencià des de diferents àmbits i inclouran entrevistes, tertúlies, un apartat de novetats literàries i musicals, entre altres. El centre de producció d'"El Mural" està ubicat a les instal·lacions radiofòniques de l’Ajuntament d’Alboraia.

"Un símbol de resistència"

Segons ha explicat Garrigós a Llibertat.cat, de moment aquest serà un projecte puntual que en principi no va més enllà. "L'objectiu d'una ràdio completa esperem assolir-lo quan tinguem una freqüència que vertebre el País Valencià", l'únic territori de l'Estat que no en disposa.

La periodista descarta per ara la creació d'un nou mitjà però aposta per "anar sembrant llavoretes" que permetin "crear un espai comunicatiu propi" ja que ara com ara "la dieta mediàtica al País Valencià està alimentada únicament per les emissores estatals". Garrigós, però, té clar que l'aspiració és "recuperar allò que és nostre: un mitjà de comunicació públic, vertebrador, de qualitat i en català, que sigui auster, responsable i independent d'ingerències partidistes".

"És un símbol de resistència o de rebel·lia creadora", ha manifestat la periodista valenciana en declaracions a aquest portal.

A Llibertat.cat i Ràdio Terra

El programa d'estrenarà el proper 2 de juny i s'emetrà per les emissores de la xarxa municipal del País Valencià i també es difondrà per Internet a través de diversos mitjans, com Llibertat.cat, Ràdio Terra, Vilaweb i La Veu del País Valencià, a més de les pàgines d'Escola Valenciana, Mildenou, Tres deu i Sons de Xaloc.

A més de Garrigós, el programa radiofònic "El Mural" està realitzat per un equip de treballadors i treballadores de RTVV conformat per dos tècnics i tres redactors-productors que treballaran de forma voluntària.

"L'Alqueria Blanca" als pobles

En el marc del projecte "La nostra ràdio, la nostra tele" que ha impulsat Escola Valenciana, també hi ha previst oferir als ajuntaments valencians la possibilitat de projectar l’última temporada de la famosa sèrie "L'Alqueria Blanca", que ja no es va poder veure a Canal 9. L'objectiu és impulsar un circuit estable de projeccions en valencià arreu del territori.

Valora
Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Sant Jordi era guerrer...
  3. Alhora i la CUP
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid