Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Comunicació
Arrenca la campanya de micromecenatge per a finançar Ràdio Terra

La campanya, que té #femRàdioTerra com a etiqueta de referència, és la més important que ha acollit mai TotSuma

26/05/2014 Comunicació

Ràdio Terra [web, twitter, facebook] ha iniciat aquest dilluns una campanya de micromecenatge a TotSuma.cat per aconseguir el finançament mínim indispensable que li ha de permetre tirar endavant i poder iniciar les emissions l'1 de setembre. La campanya, que es pot seguir a les xarxes socials a través de l'etiqueta #femRàdioTerra, tanca més d'un any de feina de l'equip impulsor del projecte.

Aquest mitjà de caràcter popular i autogestionat, que ja compta amb 160 socis i almenys un corresponsal a cada comarca del país, demana 12.000 euros per a construir l'estudi central de l'emissora, amb seu a Reus. Es tracta del projecte més important que ha acollit mai TotSuma.cat.

L'únic mitjà 100% nacional

Ràdio Terra serà l'únic mitjà de comunicació en català amb vocació nacional. De fet, actualment la ràdio ja té com a mínim un corresponsal a cada comarca dels Països Catalans i un equip de col·laboradors i experts en diferents matèries. Un cop aconseguit el finançament, l'equip de la ràdio començarà a treballar en la programació i la graella de continguts.

L'objectiu és construir un mitjà de comunicació de caràcter professional que tindrà el primer estudi d'enregistrament i producció a Reus però que treballarà per crear una xarxa d'estudis que puguin servir per engegar i donar suport a projectes locals. Es tracta d'un mitjà horitzontal, descentralitzat i de caràcter popular i sense ànim de lucre, de manera que la seva supervivència i viabilitat dependrà de la voluntat de la gent.

A més de l'àmplia xarxa de corresponsalies i col·laboradors, Ràdio Terra té el suport de diversos mitjans de comunicació, com és el cas de Llibertat.cat, així com entitats i col·lectius. “Som periodistes, gent coneixedora de cadascuna de les realitats de les nostres comarques, que hi participem activament i defensem un periodisme rigorós i compromès”, explica l'equip de l'emissora a la seva pàgina de TotSuma, on també manifesta que “ha arribat l'hora de posar-nos mans a la feina per a connectar les veus de les comarques, el coneixement, la cultura i totes les realitats”.

La construcció de l'estudi s'iniciarà el 10 de juliol, mentre que el mes d'agost es destinarà a la definició de la programació i la concreció de les àrees periodístiques per poder iniciar les emissions a partir de l'1 de setembre.

Paral·lelament a la campanya de micromecenatge, Ràdio Terra continua amb la cerca de socis que facin viable el projecte a llarg termini i en garanteixin la seva independència. Els socis de Ràdio Terra poden participar en la definició de la programació de l'emissora i a les assembles de micròfons on es posa a debat quin rumb prendre.

Recompenses

Tots aquells que facin una aportació per assolir els 12.000 euros que es demanen rebran un paquet de recompenses més o menys important en funció de la quantitat de diners dipositada. Els micromecenes, que poden fer aportacions durant 44 dies, poden aportar des de 10 euros fins a 300.

Les compensacions inclouen des de la impressió del nom del mecenes al disseny corporatiu del vidre de la seu de l'emissora o un any de quota d'associat a lots de llibres i CD o marxandatge independentista. També hi col·labora Escola Valenciana oferint un any de “carnet d'amic” o la revista Caramella amb un any de subscripció. Alhora, s'inclou un sopar en un casal popular i caps de setmana a la Garrotxa, al Priorat i a la Mariola. A les entitats se'ls ofereix un paquet publicitari d'un any de durada.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid