Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Estelada
Estelada per anarquistes

Aquesta peculiar bandera dels independentistes llibertaris té l'estel de vuit puntes que representa una rosa dels vents i alhora és el nombre de parts dels Països Catalans

01/05/2014 Cultura

Ja han aparegut en el mercat del mertxandatge independentista les estelades negres, un prototipus d'estelada que s'afegeix a la diversitat existent fins ara (estelada del Barça, amb estel groc, amb l'Arc de Sant Martí, etc.). Aquest model d'estelada anarquista existeix des fa algunes dècades, bàsicament reproduïda per la FACC (Federació Anarcocomunista Catalana) però amb nul·la presència física, que es compaginava amb l'"estelada" en què es substituïa l'estel per una "A" i que havien emprat alguns col·lectius llibertaris com el grup Ikària als anys vuitanta.

Al seu bloc, Jordi Martí Font ha informat que per ara s'han fet cent exemplars d'aquest model d'estelades, que es poden trobar en alguns indrets del Camp com la CGT de Reus i també a Productes de la Terra en venda per internet, a 15 euros.

El web de Productes de la Terra anuncia aquest model d'estelada com "Bandera estelada anarquista (coneguda també com “bandera negra”,  “estelada llibertària” o “bandera anarco-independentista”) de 150x100cm de polièster de molt bona qualitat.  I que porta vetes per lligar a pal o balcó i té també una vaina per poder-hi entrar un pal de bandera de fins a 4 cm de perímetre.

En la propaganda comercial del web també hi ha una explicació sobre aqueset peculiar bandera que diu que "el triangle simbolitza la llibertat, la igualtat i la fraternitat, i el color negre és el color de l'anarquia. L'estel de vuit puntes és una rosa dels vents i alhora és el nombre de parts dels Països Catalans (País Valencià, Andorra, Illes Balears, Principat, la Franja de Ponent, la Catalunya del Nord, l'Alguer i el Carxe)."

Valora
Rànquings
  1. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. “Catalunya serà, CRISTIANA O NO, serà!”
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. Sant Jordi era guerrer...
  6. La ruptura inevitable: Espanya i Catalunya – autodeterminació en el complex segle XXI
  7. Fora fatxes del Fossar
  8. La República laica contra les ideologies de la desigualtat i el fanatisme embrutidor
  9. Els candidats de la CUP a comarques gironines proposen una transformació ferroviària de la mobilitat a la demarcació de Girona
  10. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid