Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Medi ambient
Presentació del llibre "Castor: la bombolla sísmica"
14/04/2014 Llengua
Castor: la bombolla sísmica Castor: la bombolla sísmica

El Grup de Periodistes Ramon Barnils i Edicions Saldonar presentaran el segon volum de la Col·lecció Periodistes: "Castor: la bombolla sísmica". L'acte serà el proper 22 d’abril al Col·legi de Periodistes de Catalunya a partir de les 19h i comptarà amb la participació de: David Bassa, president del Grup de Periodistes Ramon Barnils; Francesc Gil Lluc, editor d’Edicions Saldonar; Jordi Marsal, autor del llibre i Josep Giné, geòleg.

El llibre investiga els orígens del projecte i l’entramat d’empreses, l’ACS de Florentino Pérez al capdavant, que li han donat forma, sempre amb la benedicció dels governs socialista i popular. Jordi Marsal posa llum a la compra de voluntats, els interessos inconfessables i els intents barroers, de l’empresa i del govern espanyol, per evitar que les administracions catalanes intervinguessin en el procés d’autorització.

Cal recordar que el 2013, una onada de moviments sísmics va sacsejar les Terres de l’Ebre i el Baix Maestrat. Van sonar totes les alarmes i el projecte Castor es va catapultar a les portades dels mitjans. I tot per un magatzem submarí de gas instal·lat vint-i-dos quilòmetres mar endins, davant de Vinaròs i Alcanar, gestat amb "estiuenca nocturnitat" i sense els informes sísmics exigibles, al costat mateix d’una falla de dimensions considerables. Les advertències insistents van ser obviades i els promotors van tirar pel dret, ocultant el fracàs de les proves d’injecció.

"Castor la bombolla sísmica" és el segon volum de la Col·lecció Periodistes, la sèrie de llibres sobre actualitat periodística que publiquen periòdicament el Grup de Periodistes Ramon Barnils i Edicions Saldonar. El primer volum de la col·lecció fou "Et presento el jutge Garzón", un llibre de Sònia Bagudanch que destapava la cara oculta de l’exjutge de l’Audiència Nacion

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid