Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Mataró
CiU s’alinea amb PP i PxC contra els drets humans dels immigrants sense papers

La mateixa declacarció fou votada a l'Ajuntament de Barelona amb el vots favorables de CiU

02/04/2014 Drets i Llibertats

La CUP de Mataró ha lamentat que els vots en contra de CiU, PP i PxC hagin impedit que l’Ajuntament aprovés la moció a favor de la cohesió social i per garantir els drets dels immigrants “sense papers”. CiU s’ha alineat amb els posicionaments del PP i PxC respecte a la immigració en la Junta de Portaveus celebrada el dilluns 31 de maig a l’Ajuntament de Mataró. La proposta, presentada per la CUP, ha obtingut els vots favorables de ICV-EUiA i el PSC.

La CUP se sorprén que aquesta mateixa Declaració Institucional fos aprovada a l’Ajuntament de Barcelona amb el vot favorable de CiU i en canvi el mateix partit hi ha votat en contra a l’Ajuntament de Mataró. "La ciutat de Mataró té greus problemes vinculats a la marginació social, i aquests problemes no se solucionaran mirant cap a una altra banda davant una realitat cada dia més dramàtica" afirma la formació independentista.

Les persones immigrades en situació administrativa irregular són la classe més desfavorida que pateix més durament la crisi actual. Un fenomen que comença als espais fronterers europeus, amb colpidors incidents que estan provocant un important nombre de morts i ferits.

Aquests col·lectiu humà pateix una greu situació que es tradueix en la manca d’atenció social i la precarietat absoluta en el món laboral. Això aboca aquests veïns nostres a l’exclusió social i a situacions de vulnerabilitat davant les estafes de les quals són víctimes amb la falsa promesa de regularitzar la seva situació personal a canvi de milers d’euros.

Moltes d’aquestes persones porten força anys vivint a Mataró, i des de l’administració local caldria apel·lar a les institucions competents per tal que articulin mesures concretes, tal com proposa la Declaració Institucional.

Hi ha moltes dificultats administratives que s’haurien de resoldre per tal de garantir els drets bàsics que permetin, a les persones que així ho sol·licitin, poder accedir a un contracte de treball sense les dificultats que actualment existeixen.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid