Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
8 de març
Clam popular arreu del país contra l'anomenda "Llei Gallardón"

Les manifestacions es van centrar a Barcelona, Tarragona, Lleida, Girona, València, Alacant i Palma, tot i que altres viles com la Seu d'Urgell i Tortosa també van aplegar mobilitzacions. A més a més, a diversos indrets s'han fet diverses activitats.

09/03/2014 Gènere

El conjunt de l'Esquerra Independentista sota el lema "Dones lliures, feministes i desobedients! Per canviar-ho tot!" es va sumar ahir a les diferents mobilitzacions que es van fer al país en commemoració de la Diada del 8 de Març. A més de realitzar actes i tallers propis que s'allargaran durant tot aquest mes. Podeu consultar tota la programació aquí.

A Barcelona, tot i formar bloc propi van particiar a la maifestació  convocada per la Coordinadora Feminista, que es va iniciar a quarts de 7 de la tarda a la plaça Universitat amb el lema de "Jo decideixo, jo desobeeixo. Avortament lliure i gratuït". La marxa que va aplegar milers de persones va finalitzar a la plaça de Sant Jaume. Les protestes, com a les altres manifestacions, es van centrar en contra de la reforma de llei de l'avortament que impulsa el ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón. Cal remarcar que les treballadores de l'empresa Panrico, en vaga des de fa diversos mesos, portaven una pancarta amb el lema "Res a celebrar i molt pel que lluitar", segons la Guardia Urbana van participar unes 6.500 persones.

A València, la marxa va començar a les 19h. als Jardins del Parterre i estava convocada pel Moviment Feminista de València i encapçalada amb una pancarta que posava "Ni un pas enrera: desobediència feminista". Els organitazdors xifren la participació en 20.000 persones.

A Girona, la manifestació va començar al migdia a de les escales de la Catedral i va finalitzat davant de la Delegació del Govern. La marxa estava organitzada per la Comissió Unitària del 8M de la qual forma part la Xarxa Dones Girona.

A Lleida,  el Grup Feminista de Ponent va llegir el manifest reivindicatiu en defensa dels drets de les dones i a favor d'una societat més igualitària. La mobilització estava presidida per una pancarta en suport de l'avortament lliure i gratuït.

A Tarragona, ahir a la tarda es va fer una concentració amb el lema "Ni precària, ni submissa, ni devota, ni invisible".

La Seu d'Urgell

Sota el lema “Dones pirinenques, lliures i desobedients”, una cinquantena de persones van recórrer els carrers de la Seu d’Urgell amb eslogans a favor de l’avortament lliure i gratuït i en contra de l’església catòlica i la seva jerarquia. La marxa estava convocada pels nuclis comarcals de les organitzacions de l’Esquerra Independentista Arran, Endavant i la CUP

La manifestació va finalitzar davant del palau episcopal, residència del bisbe d’Urgell i copríncep d’Andorra, Joan Enric Vives. Allà es va llegir un comunicat en el qual es criticava la reforma de la llei de l’avortament que impulsa el PP. "Una reforma que segons les organitzacions de l’EI atempta contra el dret de les dones a decidir sobre el propi cos, amb el beneplàcit de la jerarquia catòlica i l’extrema dreta".

L’acte va finalitzar amb una crida a participar en les diferents mobilitzacions per aturar la reforma dels populars. Posteriorment es va cloure la jornada amb una xerrada-debat entorn el paper de la dona en el món rural i amb una botifarrada.

Cal recordar que divendres es va fer una concentració a Tortosa

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid