Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
LLUITA INSTITUCIONAL
La CUP de Tarragona aposta per dignificar el nom dels carrers de la ciutat

El proper Ple de l’Ajuntament de Tarragona la Candidatura d’Unitat Popular presentarà una proposta de moció per tal que es canviï el nom dels carrers que duen el nom dels Arquebisbes de Tarragona López Peláez i Arce Ochotorena per Carrer 8 de març i Carrer de les Treballadores de la Tabacalera, respectivament.

13/03/2014 Política
Aquesta proposta de moció dóna continuïtat a l’acció simbòlica que la CUP de Tarragona dugué a terme el passat 6 de març, quan va canviar el nom d’alguns carrers de la part alta pel de diverses dones i col·lectius que han lluitat per la igualtat de gènere. D’una banda, amb aquesta iniciativa la CUP vol posar damunt la taula l’acord unànime al que va arribar el Consell de Dones de Tarragona quan, ja fa tres anys, es va formular una petició per part de la comissió de Recuperació de la Memòria Històrica de les tarragonines d’aquest Consell, per tal que s'incrementés el nombre de carrers que duguessin el nom de dones tarragonines. Aquesta petició es presentà públicament a l’Alcalde en l’acte de concessió de punts de llibres de dones tarragonines el 8 de març de 2011.

I d’altra banda, la candidatura independentista vol denunciar l’enorme quantitat de carrers que duen noms de personatges del món religiós, fet qüestionable tant perquè el govern municipal de la ciutat hauria de vetllar per la seva laïcitat, com perquè l’església és una Institució que ha oprimit, discriminat i coartat, i segueix fent-ho a dia d'avui, al conjunt de les dones. La CUP Tarragona considera que canviar el nom dels dos carrers esmentats és un petit gest per a avançar en la lluita per la igualtat entre dones i homes, ja que la nostra societat segueix sent patriarcal i les desigualtats de gènere segueixen essent visible tant en el repartiment de les tasques domèstiques, els salaris, la participació en els espais públics, la violència a les llars, etc.

Per últim, la formació municipalista espera que, a banda del canvi de nom d’aquests dos carrers, l’Ajuntament compleixi l’acord del Consell de Dones esmentat, i en aquest sentit també formularà al proper ple una pregunta per tal que el Consistori expliqui què ha fet o pensa fer al respecte. 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid