Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Alliberament nacional
L'ANC s'adhereix al Manifest "Compromís pels Països Catalans"

El Manifest conté propostes com la concessió de la nacionalitat catalana i la garantia dels drets dels valencians, balears i nordcatalans en el futur Estat català

19/03/2014 Política

La sessió plenària del Secretariat Nacional de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) del passat dissabte 15 de març va decidir donar suport a la seva adhesió al Manifest "Compromís pels Països Catalans" , que impulsa Espai Mata de Jonc. Aquesta adhesió és especialment important, donat el pes de l'ANC en el procés independentista engegat pel Principat. Una de les entitats que ha convocat i protagonitzat les mobilitzacions més importants i massives dels darrers temps a la nostra nació.

L'ANC és present a Catalunya Nord (Catalunya Nord x la Independència) i permet de crear assemblees a la Franja. Mentre, manté relacions amb els altres territoris amb organismes semblans, sigui amb la Plataforma pel Dret a Decidir del País Valencià o l'Assemblea Sobiranista de Mallorca.

El Manifest "Compromís pels Països Catalans" diu explicitament: "(...) Considerem que l’àmbit de la nació catalana són els Països Catalans (...)" i aquests "(...) han de ser presents en el procés d’independència del Principat i les formes d’organització que prenguin les instàncies independentistes s’han d’adequar a aquest objectiu". Tot especificant el text del manifest, ara subscrit també per l'ANC i una trentena d'entitats més, que "recomanacions ideològiques o polítiques que podien tenir el seu pes en la lluita nacional de fa vint anys (com el mite de la “no ingerència”) es troben avui en el camí de ser superades". 

El Manifest considera, així mateix, irrenunciable la possibilitat que, en un futur, d’una manera democràtica, aquests territoris puguin establir les relacions que decideixin lliurement els seus ciutadans amb la resta de territoris històrics del conjunt de la nació catalana fent possible un futur de llibertat compartida. Proposa, a més, entre d'altres consideracions, que la futura Constitució de la República Catalana ofereixi la nacionalitat a qualsevol connacional del País Valencià, les Illes, Catalunya Nord o la Franja que ho sol·liciti. Sens dubte, el debat es va estenent lentament, però de manera ineludible.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid