Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
REPRESSIÓ
Campanya “Defensar la llengua no és cap delicte”

El pròxim 14 de març als Jutjats de Sabadell se celebrarà un judici contra cinc membres del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (denunciats per UPyD) on es demanen 6 anys i mig de presó i una multa de 22 mesos per cadascun d’ells.

12/03/2014 Drets i Llibertats

El Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans, dins la campanya “Defensar la llengua no és cap delicte” que es realitza conjuntament amb Alerta Solidària, convoca una concentració el pròxim 14 de març a les 08.30h als Jutjats de Sabadell on se celebrarà un judici contra cinc membres del sindicat als quals es demanen 6 anys i mig de presó i una multa de 22 mesos per cadascun d’ells, sumant entre tots una pena de més de 30 anys de presó.

L’origen de la denúncia són unes protestes estudiantils  que van ocórrer a la UAB el 5 de març de  2010 quan UPyD pretenia realitzar una acte (una conferència de Rosa Díez). UPyD  va presentar una denúncia contra els estudiants imputant als acusats el delicte de provocació a l’odi i la violència contra grups i associacions, el delicte per impedir el legítim ús de les llibertats de reunió o manifestació, el delicte de coacció i el delicte de desordres públics.

La campanya “Defensar la llengua no és cap delicte” ha iniciat una sèrie d’autoinculpacions amb el lema “Jo també hi era!”. Aquest lema ha estat utilitzat històricament per l’independentisme en diverses campanyes de solidaritat. Es va utilitzar per primer cop el mes de març de 1982 en una campanya per demanar la llibertat de 6 independentistes empresonats per portar una pancarta amb la paraula “Independència” a la manifestació anti-LOAPA del 14 de març (casualment el mateix dia del judici però 32 anys abans) i s’ha utilitzat per últim cop fa pocs mesos en la campanya de solidaritat amb els 6 encausats per pintar una estelada a l’entrada del poble de Cardedeu.

)
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid