Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Solidaritat
Ocupació de la seu d'UPyD a Barcelona en solidaritat amb 5 persones imputades per defensar la llengua
29/11/2013 Drets i Llibertats

Ahir,  membres del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) van ocupar la seu de "Unión, Progreso y Democracia" de Barcelona. Un acció, que han qualificat de simbòlica i totalment pacífica i forma part de la campanya “Defensar la llengua no és cap delicte”, en solidaritat amb 5 militants de l'Esquerra Independentista imputats per un boicot a un acte d’UPyD a la Facultat de Ciències Polítiques i Sociologia de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), el 5 de març de 2010.

A les 17.30 h,  una trentena d’estudiants van entrar de forma pacífica a la seu i van despenjar una pancarta amb el lema de la campanya. Una hora més tard, els Mossos d’Esquadra han identificat tots les estudiants que es trobaven dins, que han abandonat la seu de forma tranquil·la i s'anaven concentrant davant de l’edifici mentre esperaven els seus companys que encara estaven dins. Crits i càntics com: “Si ens toquen a una ens toquen a totes” se sentien des de fora per donar suport a els cinc encausats.

Els hi demanen 6 anys i mig de presó i una multa de 22 mesos per cadascun d’ells, sumant entre tots una pena de més de 30 anys de presó.

El SEPC rebutja, amb l’acció d’avui, l’actuació s'Unión, Progreso y Democracia, que "pretén criminalitzar el moviment independentista català, mentre veiem com les institucions i la justícia espanyoles segueixen reprimint-nos". També exigeix  la retirada de l’acusació als encausats i reafirmen el seu compromís de seguir lluitant per una educació catalana, que es desenvolupi en el marc dels Països Catalans.

Valora
Vídeos
Ocupació Rectorat UPyD - 28.11.2013 [SEPC] (1) NO EDITAT
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid