Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
CRIMEA
Aquest matí Crimea s’ha declarat independent

La declaració unilateral d’independència ha entrat en vigor després de ser aprovada per 78 dels 100 diputats del Parlament de Crimea que la setmana passada va aprovar fer un referèndum en què es decidirà  l'annexió a Rússia

11/03/2014 Internacional
El Parlament de Crimea ha declarat avui la independència d'Ucraïna i ha reiterat la seva aspiració a ingressar a la Federació de Rússia, en el que marca l'etapa prèvia abans del referèndum de diumenge. La declaració unilateral d’independència que ha entrat en vigor després de ser aprovada però que ha de ser ratificada pel vot popular, ha estat recolzada per 78 dels 100 diputats del Parlament que la setmana passada va aprovar un referèndum en què es decidirà diumenge l'annexió a Rússia.“Crimea, com un Estat independent, es dirigirà a la Federació de Rússia després del referèndum (sobre la reunificació amb aquest país) per proposar-li la integració a Rússia en qualitat d'un subjecte federat”, ha explicat un portaveu del poder legislatiu de Crimea.

La declaració precisa que la independència de Crimea ha de ser ratificada en el plebiscit convocat per diumenge que ve, consulta declarada il·legal pel govern central d'Ucraïna. El servei de premsa del Parlament de Crimea ha indicat en un comunicat que la independència entraria en vigor després del referèndum, si aquest aprova l'annexió de Crimea a la Federació Russa. La declaració fa referència a la separació de Kosovo de Sèrbia i afegeix que “la declaració unilateral d'independència d'un part d'un Estat no suposa cap violació de les lleis internacionals”. Si els resultats del referèndum són a favor l’annexió amb Rússia, “la república de Crimea com a Estat independent i sobirà demanarà l'adhesió a la Federació Russa”.

Mentre, l'ambaixador d'Ucraïna davant les Nacions Unides a Ginebra, Yurii Klymenko, considera que la recent declaració d'independència de Crimea és “il·legítima”perquè l'autoritat que l'ha establert, el Consell Superior (Parlament de Crimea), és “totalment il·legítim”. “Les autoritats de Crimea són il·legítimes, perquè van ser elegides en violació dels procediments existents i en violació de totes les lleis d'Ucraïna, de fet, en violació de la Constitució. Els líders de Crimea són il·legítims, els legisladors són il·legítims, per la que si el cos legislatiu és il legítim, les resolucions que prengui són, òbviament , il·legítimes”, ha afirmat  Klymenko .

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid