Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
CRIMEA
Referèndum a Crimea

El Parlament de Crimea va aprovar dijous passat la incorporació d'aquesta regió autònoma ucraïnesa a Rússia i va convocar un referèndum d'urgència per ratificar la decisió que se celebrarà el 16 de març.

08/03/2014 Internacional
Segons el Govern prorús de Crimea, a la consulta es preguntarà: “Està vostè a favor de la reunificació de Crimea amb Rússia com a subjecte de la Federació Russa?” També es plantejarà una segona qüestió: “Està vostè a favor que es torni a posar en vigor la Constitució de Crimea de 1992 i de l'estatus de Crimea com a part d'Ucraïna?”. Els diputats del parlament de Crimea  van adoptar per unanimitat una resolució que estableix que la regió autònoma “s'incorpori a la Federació Russa en qualitat de subjecte” d'aquesta. El president del legislatiu, Vladímir Konstantinov, va explicar que la resolució adoptada per la càmera ha de ser ratificada a la consulta.“La decisió d'avui, l'han adoptat els diputats com una política de responsabilitat. S'han  expressat unànimement per la unificació amb Rússia, i esperem que el referèndum del 16 de març ratifiqui la nostra decisió. Nosaltres vivim aquí i entenem millor la situació”.

 

El Parlament d'aquesta república autònoma d'Ucraïna havia convocat, en sessió a porta tancada, un referèndum sobre  “l'ampliació de l'autonomia” de Crimea el 27 de febrer, el mateix dia en què es va designar un Govern afí a Moscou, encapçalat per Serguei Axiónov , mentre l'edifici estava pres per un grup armat prorús. Després d'això, la data s'ha avançat dues vegades, i l'objecte de la consulta s'ha modificat per preguntar sobre la unió amb Rússia. Crimea està poblada per uns dos milions de persones , de les quals el 60 per cent són russos, el 26 per cent ucraïnesos i el 12 per cent tàrtars (fins al segle XIX  eren el grup ètnic més nombrós). La majoria d’ucraïnesos i tàrtars són favorables a mantenir Crimea dins d'Ucraïna. Les noves autoritats de Kíev no reconeixen al Govern  de Simferopol, que al seu torn considera il·legítim l'executiu “central” de Kiev i segueixen considerant com el president d'Ucraïna al deposat Víktor Ianukóvitx, ara refugiat a Rússia.El president rus, Vladímir Putin, ha estat informat del desig de Crimea de incorporar-se a la Federació Russa, va assenyalar el portaveu del Kremlin, Dmitri Peskov, citat per la televisió estatal russa.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid