Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Universitats
Proposta de la COS-UB per redactar un nou estatut per l'UB
28/02/2014 Educació
Presetació de la COS-UB a la facultat d'Història-Filosofia de la UB Presetació de la COS-UB a la facultat d'Història-Filosofia de la UB

La secció sindical de la Coordinadora Obrera Sindical de la Universitat de Barcelona (COS UB) proposa resoldre l’actual situació d’atzucac en relació al nou Estatut UB a partir de la redacció col·lectiva, democràtica i participativa d’un de nou, en base a 5 punts.

Per a la COS, "potser l’òrgan formal i tancat de representació, el Claustre, és el que s’hauria d’ocupar d’aquesta tasca". Tanmateix, segons el sindicat, de nou les representacions formals topen contra la base empírica de la realitat: "no entenem que en una universitat en què el PDI laboral abraça gairebé la meitat dels docents, la seva representació al Claustre sigui del 9% i la del PAS del 10%, mentre que la del PDI funcionari arriba al 51% del poder de vot de tota la comunitat universitària (sense comptar que l’agent més massiu és l’estudiantat, el qual només en té un 30%). Resulta paradoxal apel·lar als òrgans formals i opacs de decisió: estem cansades d’escoltar les maniobres que es duen a terme en aquestes comissions, per les exclusions que s’hi produeixen o pel menyspreu a la discrepància dissident".

La COS UB defensa la necessitat de superar la situació actual rebutjant tant l’Estatut UB del 2003 com la proposta d’Estatut UB del 2014. El proppassat 23 de febrer va exposar els arguments.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid