Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
DRETS LINGÜÍSITCS
Nou cas de discriminació lingüística a Castelló

Marina Albiol diputada al parlament autonòmic  per Esquerra Unida del País Valencià  va anunciar ahir que presentarà una queixa davant la Subdelegació del Govern a Castelló per haver patit discriminació lingüística

02/02/2014 Llengua
Els fets van passar a la subdelegació del govern de Castelló  quan Marina Albiol  va acudir a presentar unes al·legacions d’EUPV contra les prospeccions petrolíferes a les illes Columbretes. “En l’entrada, li vaig dir a un guàrdia civil que anava al registre. Ell em respongué que no m’entenia i que li parlara en castellà. Jo li ho vaig repetir en valencià, més espai, i ell va insistir que ho fera en castellà”, relata.

La parlamentària lamenta “que aquestes agressions als valencianoparlants siguen freqüents, i les pateixen cada dia un gran nombre de valencians. No hem de callar-nos. No pot ser sentir-nos com el personatge del Tio Canya”.

Albiol recorda: “la nostra llengua és oficial i pròpia, i això vol dir que és la llengua de les administracions i les institucions i que aquestes l’han de tenir com a vehicle normal de comunicació, i per tant els ciutadans podem emprar-la i que ens responguen amb ella. És molt trist tenir que recordar contínuament açò”.

Recentment, un conductor va ser condemnat per l’audiència de Castelló per desobediència després de negar-se a parlar en castellà en un control de la Guàrdia Civil. El conductor assegurava que el van retenir tres hores i li van atribuir infraccions que no va cometre després de discutir perquè li exigien que parlés en castellà .

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid