Medi Ambient
La CUP reclama un debat obert al territori sobre el projecte d'elBulli 1846

La formació qüestiona la tramitació d'una llei específica per fer-ne possible la construcció i reclama que s'estudiïn alternatives per millorar-ne l'impacte territorial

08/02/2014 Territori
David Fernandez, Quim Arrufat i Isabel Vallet David Fernandez, Quim Arrufat i Isabel Vallet

La CUP s'ha posicionat al voltant del nou projecte elBulli 1846, que ahir va presentar el conseller Santi Vila i el mateix Ferran Adrià a Barcelona. La formació va lamentar s'hagi fet una presentació allunyada del territori que ha d'acollir el projecte, i sense que hi hagi hagut un debat de fons i obert a la ciutadania sobre com s'ha de concretar. En aquest sentit, la CUP va afirmar que comparteix crítiques que ahir va fer públiques Iaeden-Salvem l'Empordà al voltant de la manera com s'està gestionant la iniciativa.

La CUP també va qüestionar el procediment legislatiu previst, que comportarà la tramitació d'una llei específica per fer-ne possible la construcció dins del Parc Natural del Cap de Creus. Així, el diputat de la formació Quim Arrufat va alertar que "la legislació a mida, en base a peticions privades, pot esdevenir un precedent perillós" i va reclamar que es busquin "les fórmules necessàries per adequar el projecte a la legislació vigent i a les demandes que arriben des del territori".

Finalment, la formació va anunciar en els propers dies obrirà una roda de contactes per socialitzar el projecte i analitzar-lo amb tots els agents implicats, amb l'objectiu valorar alternatives a la ubicació prevista actualment, que permetin millorar el projecte i el seu impacte territorial.