Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Alerta Solidària: Telegram i el malson d’Orwell

Alerta Solidària recorda que cal conservar la cautela i la "Màxima responsabilitat amb el que es diu pel mòbil, tabletes, ordinadors...", ja que a Internet res és 100% segur i la nova plataforma Telegram també és vulnerable davant l'espionatge polític dels estats i la policia política

07/02/2014 Drets i Llibertats

L'organització anterrepressiva demana cautela sobre la instal·lació massiva del programa de missatgeria Telegram, que ràpidament s'ha estès per les garanties de seguretat i confidencialitat en substitució del popular WhatsApp.

Alerta Solidària exposa un seguit de consideracions respecte als perills que comporten aquesta mena de plataformes, tot i l'anunci de infalibilitat de Telegram.

Tot apuntant la fragilitat i escassa seguretat de l’aplicació WhatsApp, recorda que cal tenir ben present que tot allò que no es vulgui comunicar per WhatsApp tampoc s’ha de fer córrer per Telegram. Així, tot i la millor seguretat que presenta Telegram en relació a Whatsapp, apunta que això no vol dir que sigui 100% segura en relació a aquesta confidencialitat/seguretat davant els monstres de l'espionatge al servei de les estats i les gran corporacions.

Espionatge polític a través de les portes dreceres (backdoor)
 
L'argument de prevenció exposat per Alerta Solidària és que "Actualment Whatsapp emmagatzema els missatges en els seus servidors i alhora de enviar missatges utilitza una clau encriptada dèbil que qualsevol hacker que estigi monotoritzant la connexió (Sniffer) pugui veure que s'envia. Telegram utilitza una encripitació pròpia (MTProto) per enviar missatges entre usuaris. Això permet millor seguretat per si hi ha un "Sniffer" que no pot veure el que enviem. Telegram diu que no guarda els missatges en el seu servidor, els servidors són seus i, encara que utilitzin codi obert, ells poden guardar els missatges en el seu servidor sense cap problema. Ara aquí està la confiança que li volem donar a Telegram, sobre si realment no guarda els missatges o sí ho fa per poder després treure benefici pel que es coneix com BigDATA."

Encara que Telegram hagi anunciat que no conservarà els missatges dels usuaris, recorda que "els serveis d'intel·ligència dels Estats poden accedir fàcilment a aquesta informació, ja que utilitzen les portes dreceres (backdoor) per accedir als dispositius i veuen, com si tinguéssim un programa espia (Spyware), tot el que nosaltres veiem, encara que la connexió estigui encriptada. És a dir, ells veurien exactament el que nosaltres veiem perquè va per altres protocols."

Per totes aquestes raons Alerta Solidària, conjuntament amb la comissió antirepresiva del SEPC, apel·len a l’ús responsable d'aquest nou programa i la resta de formes de missatgeria, que continuen sent vulnerables a "les diferents brigades d’informació dels cossos policials i militars de l’Estat sí poden accedir a aquesta informació."

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid