Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Universitat pública
Professors d'Universitat i investigadors es concentren per denunciar la precarietat laboral
13/01/2014 Educació

El Col·lectiu de Personal Docent i Investigador (PDI de la Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública (PUDUP) convoca una concentració de protesta avui a les 9h a la Casa de Convalescència (carrer de Sant Antoni Mª Claret, 171. Metro: Sant Pau-Dos de Maig (L5) i Guinardó-Hospital de Sant Pau (L4)), coincidint amb el seminari “El Personal Docent i Investigador a Catalunya. Mobilitat, Atracció de Talent i Sistemes Retributius”.

Denunciaran "amb xifres a la mà, que l’única mobilitat que ens ofereixen els actuals gestors de les universitats públiques és l’emigració, i que el seu model de sistema retributiu per al professorat és la misèria i l’extrema precarietat laboral".

I exigiran als equips de govern de les universitats catalanes un compromís amb l’excel·lència de què tant parlen, començant amb un compromís d’estabilització real en forma de places i sous dignes. Aquesta estabilització és una condició imprescindible per a assolir l’excel·lència en la recerca, la docència i la gestió als nostres departaments i facultats, que és la base d’una universitat pública de qualitat.

Precarietat laboral

El col·lectiu de PDI precari considera que els rectors i el Conseller fan un exercici de cinisme a l'organitzar aquest acte quan des de fa anys no han volgut escoltar les denúncies de quina és la situació real del PDI a Catalunya.

El PDI precari constitueix més del 50 % del PDI les universitats catalanes i està cobrant entre 300 € i 500 € quan està en dedicació docent parcial (la majoria) i fins a 1.000€ qui està en dedicació docent completa. A la UPF, que és la guia i model de l'actual Conseller, el PDI que treballa en aquestes condicions és prop del 70 %.

El col·lectiu denuncia que la mobilitat real de l'actual PDI és expulsió per acomiadament, ja que les beques postdoctorals són pràcticament inexistents. També remarca que els rectors i el Conseller volen demanar dos anys de desvinculació de la universitat d'origen (volen que es vagi a una universitat estrangera) per poder aconseguir un contracte indefinit a una universitat catalana. "Uncontracte inexistent perquè no es convoquen places. La nostra pregunta és: qui tornarà si ens obliguen a marxar? El seu model de carrera docent consisteix en preparar molt bons professionals per a després expulsar-los del sistema i obligar-los a emigrar. Estan destruïnt la universitat pública i de qualitat a Catalunya.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid