Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Aïllament de la lluita de Panrico? Cal la coordinació dels sectors en lluita

Des del 13 d'octubre, els treballadors de Panrico estan de vaga indefinida en defensa dels seus llocs de treball i el sous. Però no son només els seus, la patronal accelera una espiral de caiguda a les condicions de vida dels treballadors/es i d’acomiadaments. Cal aturar aquesta roda demolidora. Si els treballadors/es de Panrico guanyen, tot i totes comencem a aturar-la. Per això aquesta ha de ser la nostra lluita.

Però per què Panrico està lluitant sola? Si Alston està amb problemes, si tantes empreses al Vallès (FICOSA, Delphi...) i arreu els treballadors/es pateixen acomiadaments, retallades de sous, més precarietat... per què no es vol coordinar les lluites?  Amb la coordinació, amb la lluita unida, podem avençar. Necessitem que davant cada lluita, ara Panrico, sigui sentida pel Govern i la patronal com una lluita de tots i totes, un clam social, aleshores s’espavilaran a donar-hi solució.

Cal exigir a CCOO i UGT, a tots els sindicats que unifiquin les lluites, amb una coordinadora de totes les empreses, de tots els sindicats, en el camí de la vaga general.

La solució és política

La Generalitat i els partits que han conformat els Governs son part del problema dels treballadors/es de Panrico, per què al llarg d’anys han debilitat la posició dels treballadors/es permeten lleis que deixen mans lliures a la patronal: reformes laborals (com la darrera que va tenir el suport de PP i CiU) o anteriors amb el PSOE, amb retallades als treballadors/es del sector públic que faciliten les del sector privat...

El Govern de la Generalitat no vol ser part de la solució, quan és qui té a les seves mans els instruments per fer que la patronal no acomiadi i respecti els sous, com han fet altres governs advertint a la patronal amb multes o exigint el retorn de tot el diner públic facilitat en ajudes. I si la patronal segueix sense accedir, cal exigir que Panrico sigui expropiada i convertida en empresa pública.   

Cal implicar tots els partits d’esquerra, els sindicats, des dels ajuntaments i el  Parlament, que es pronunciïn exigint a la Generalitat una sortida conforme a les demandes dels treballadors/es: 0 acomiadaments, 0 retallades.

TOTA LA SOLIDARITAT AMB LA LLUITA DE PANRICO

  • Fes comunicats de suport d’organitzacions o de treballadors/es i col·lectius. 
  • Col·labora amb la Caixa de resistència. 2100 3161 38 2200094458. 
  • "Dieta de donuts". Mentre hi hagi la vaga no comprar ni consumir-ne.

6 de gener de 2014

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid