Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
L'EPPK facilitarà el procés d'una solució política amb l'alliberament dels presoners

El Col·lectiu de Preses i Presos Polítics Bascos (EPPK en euskera, amb gairebé set-centes persones empresonades pertanyents al col·lectiu) ha difós, a través de Naiz.info i de Gara, un comunicat en vídeo  en què es mostren oberts a obrir un procés de solució mitjançant llibertats esglaonades, basat en compromisos individuals i en un temps prudencial

28/12/2013 Internacional

El Col·lectiu de Presos i Preses Polítics Bascos (EPPK) ha conclòs el debat obert a l'estiu sobre les recomanacions del Fòrum Social amb una declaració remesa als mitjans bascos Naiz i Gara. Aquesta declaració obre pas a importants implicacions futures. Es declaren disposats a treballar la possiblitat que la de solució a les persones preses, siguin militants de l'organització armada basca o altres presos independentistes bascos, es pugui realitzar de forma esglaonada,  en un acord basat en compromisos individuals i en un temps prudencial.

Un gest per obrir una solució política digna i col·lectiva

Mitjançant aquesta declaració (comunicat íntegre) el Col·lectiu dóna a conèixer que assumeixen tota la responsabilitat "sobre les conseqüències" de les seves accions i que "així mateix mostrem la nostra voluntat per analitzar la responsabilitat de cada un de nosaltres, dins d'un procés acordat que reuneixi les condicions i garanties suficients."

El EPPK també exposa en aquest escrit que obren una altra nova via: iniciaran contactes amb el Fòrum Social i altres agents bascos per buscar acords i fórmules de materialització d'aquests camins. En aquesta línia, emplacen a la ciutadania, institucions, agents i partits a "buscar un ampli consens que possibiliti el nostre retorn a casa, emmarcat en un procés integral, que no posi en qüestió el nostre caràcter ni dignitat política."

Reaccions favorables al posicionament de l'EPPK

Durant les primeres hores del dia la recepció d'aquesta notícia ha tingut diferents interpretacions, com les del representant del Partit Socialista d'Euskadi (PSE) Rodolfo Ares, que ha declarat que es tracta d'un "Avenç important" en relació a la situació anterior de conflicte.

Fins i tot l'exDirectora General d'Institucins Penitenciàries de l'Estat Mercedes Gallizo, ha declarat que es tracta "d'un petit gran pas" en la solució del conflicte.

Per una altra banda el col·lectiu Lokarri ha expressat que es tracta d'una decisió del col·lectius de presos polítics bascos que "reforça la irreversibilitat del procés."

Valora
Vídeos
A un amic del País Basc - Vídeo per la llibertat d'Arnaldo Otegi
A un amic del País Basc - Vídeo per la llibertat d'Arnaldo Otegi
EPPK abrirá un 'periodo de reflexión'
EPPK decide facilitar un proceso escalonado, individual y «en tiempo prudencial» II
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid