Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Crits d'independència i estelades en el concert de Sant Esteve al Palau de la Música

Els cantaires mostren la seva solidaritat amb les Illes duent llaços amb la senyera

27/12/2013

El tradicional concert de Sant esteve de l'Orfeó Català al Palau de la Música Catalana en el seu 100è aniversari ha esdevingut en un veritable clam independentista en el moment d'entonar el "Cant de la Senyera", ja que el públic en peu i cantaires han mostrat estelades i quan ha finalitzat l'himne, han comencat els crits d'independència.

Cal dir que el concert ha agafat un to reivindicatiu des del principi fins al final, per la tria de les cançons que han anat explicant la trajectòria del Palau i molt especialment els 100 anys del tradicional concert de Sant Esteve. Els actors Pep Munné i Pep Anton Muñoz anaven narran la història seguint el guió de Francesc Orteu com a fil conductor del concert que donava l'entrada al cors de l'Orfeó.

A més els cantarires duien llaços amb la senyera per mostrar la seva solidaritat amb les illes a causa de la cacera de bruixes per bruixes per mostrar la seva catalanitat ja sigui per la llengua com pels símbols nacionals.

L'any 1913 es va celebrar el primer concert de Sant Esteve al Palau sota la direcció del mestre Lluís Millet. La primera cançó que va sonar va ser "El cant de la senyera". D'ençà aquell 26 de desembre,  el concert només es va interrompre durant la guerra. Ara bé, l’any 1962 per la gran nevada, i el 1975 per una reestructuració del cor, no es van celebrar el dia de Sant Esteve, però sí mesos més tard.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid