Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Repressió
Les "ofenses a Espanya" es castigaran com a faltes molt greus

El diari La Razón apunta que la nova Llei de Seguretat Ciutadana considerarà faltes molt greus les "ofenses a Espanya" bé siguin "de paraula, per escrit o actes"

16/11/2013 Política

El Racó Català ha recollit aquesta informació, segons la qual la llei que ha preparat el Ministeri de l'Interior espanyol i que arribarà aquest mes de novembre al Consell de Ministres pretén prendre mesures en la defensa de les essències de l'espanyolista. Aquest estil remet a les legislacions especials endegades en la dictadura de Miguel Primo de Rivera als anys vint del segle passat, amb què es castigaven els símbols del catalanisme i qualsevol "ofensa" a l'exèrcit espanyol i l'espanyolisme.

Segons La Razón, d'aquesta manera "es cobreix un buit ja que, en ocasions, les ofenses a Espanya, als seus símbols i la bandera, no eren corregides per les circumstàncies en què s'havien produït". La nova llei les castigarà basant-se en la tipificació de molt greus.

El projecte de llei contempa un capítol on s'inclouen "les ofenses a les comunitats autònomes, entitats locals i altres institucions". així mateix, el projecte de llei inclou una sanció com a falta molt greu escalar a edifics públics o d'interès històric i/o artístic.

 La Llei de Seguretat Ciutadana també té previst sancionar els escarnis a càrrecs públics, cremar contenedors i les protestes no comunicades prèviament a les institucions com el Congrès, el Senat o el Tribunal Suprem, segons ha assegurat aquesta setmana el ministre d'Interior, Jorge Fernández Díaz. El ministre ha assegurat que les noves mesures pretenen garantir l'exercici lliure de drets i llibertats dels ciutadans i també la protecció dels agents de les Forces de Seguretat.

Aquestes mesures també prenen l'exemple del govern Bauzà a les Illes, que han perseguit amb normatives especials els símbols de catalanistat com les senyeres dels llaços, la llengua, etc.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid