Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Lluita institucional
La CUP rebutja el centre direccional i s'oposa al macrocentre comercial de Sant Cugat

Un macrocentre comercial de 217.000 m2 que equivaldria a fer el centre més gran d’Europa

29/11/2013 Política

Fa mesos la CUP de Sant Cugat va entrar una proposta de resolució al Parlament a instàncies de Compromís per Cerdanyola demanant aturar el Pla Director per la creació del Centre Direccional i mostrant el seu rebuig aquesta obra faraònica en els terrenys fronterers entre Cerdanyola i Sant Cugat del Vallès.

El nou centre proposa albergar la creació de 4000 nous habitatges del tot innecessaris si es té present la gran quantitat de pisos buits que hi ha a Cerdanyola i a Sant Cugat o la quantitat d’obres començades però no acabades. I per acabar-ho de rematar, estem parlant d’uns terrenys castigats amb una alta presència d’abocadors i que afegeixen un grau més de contaminació en el connector ecològic que uneix la Serra de Collserola amb Sant Llorenç de Munt, segons la formació independentista.

A tot això, cal afegir ara, segons la CUP, l’aparició d’una iniciativa per construir-hi, a la mateix zona, un macrocentre comercial. Un espai de 217.000 m2 que equivaldria a fer el centre comercial més gran d’Europa.  Recorden que l'anterior alcalde, Lluís Recoder va signar la tramitació del Pla, dos dies abans de dimitir com a Conseller de Territori i Sostenibilitat deixant el terreny molt lleuger a l’actual conseller Felip Puig que ha tingut reunions amb els grups promotors interessats en la qüestió. La seva resposta és tirar pilotes fora al·legant que els terrenys són propietat de l’INCASOL (utilitzant deute públic) i que inicialment estaven destinats a fer-hi activitats relacionades amb les noves tecnologies i amb tasques del Sincrotó ALBA que hi ha a la zona. "Tot plegat molt fosc i massa poc transparent", assegura la CUP.

Oposició al Macropojecte

Davant d'aquesta situació, CUP de Sant Cugat ha manifestat el seu rebuig a aquest macroprojecte perquè considera suposarà una estocada definitiva al petit i mitjà comerç de la ciutat. "Un model de comerç que ja fa molt de temps que està patint atacs sistemàtics i no té maneres possibles per poder lluitar contra un monstre d’aquestes dimensions. Rebuig pels problemes de mobilitat que implicarà i que alhora aniran en detriment del transport públic. Rebuig perquè és una aposta per un model econòmic i de consum (cultura del totxo, consumisme acrític, precarització del treball...) que és el que ena ha portat a la situació actual. I com ja hem dit, rebuig per l’impacte mediambiental que suposarà i que destrossarà una zona d’alt valor ecològic".

La formació demana d’urgència una Comissió Informativa extraordinària o un Ple Municipal Extraordinari "on puguem abordar aquesta qüestió amb tota la informació damunt de la taula i la possibilitat de presentar al·legacions i recursos per aturar aquest projecte faraònic".

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid