Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Medi ambient
Vinaròs manifesta al carrer la seva indignació contra el projecte Castor

Dilluns passat, van ser 300 persones que es van concentrar a Vinaròs, avui han estat més de dues mil. Demà continuaran les protestes a Benicarló i dissabte, a Peníscola i Alcanar

03/10/2013 Territori

Més de dues mil persones s'han manifestat pels carrers de de Vinaròs per exigir el tancament del projecte Castor davant de l'onada d'activitat sísmica al territori. Dilluns passat van ser 300 persones les persones que es concentrar davant l'Ajuntament de la capita del Baix Maestrat.

Els nombrosos participants s'han concentrat des d'abans de l'hora prevista enfront de l'Ajuntament i els carrers i places limítrofes, al no tenir cabuda a la plaça Parroquial, per protestar sorollosament contra el magatzem de gas al que vinculen aquests sismes.

Els assistents han fet sonar xiulets, casseroles i altres utensilis mentre copejaven amb insistència les plaques metàl·liques que delimiten les obres de l'església  i lluïen lemes contra el projecte Castor.

La concentració, en la qual també han participat els alcaldes de Vinaròs, Benicarló i Peníscola, ha comptat amb l'assistència de representants dels grups polítics de Vinaròs i de poblacions veïnes, com a portaveus dels principals partits de l'oposició.

A més, des d'Alcanar s'han desplaçat regidors i nombrosos membres de la Plataforma en Defensa del Sénia, que des d'un primer moment va mostrar la seva oposició al projecte.

Precisament un representant d'aquesta plataforma, Lluch Ulldemolins, ha estat ell únic que ha pres la paraula, no sense problemes per la cridòria existent, per instar als assistents al fet que acudissin a una assemblea a Alcanar, al que alguns dels participants han respost que aquesta reunió es fes a Vinaròs.

En la seva intervenció, per la qual ha cedit la megafonia el consistori de la localitat, ha remarcat que aconseguiran paralitzar el projecte però que, per aconseguir-ho, han de mobilitzar-se i organitzar-se.

Els terratrèmols es noten des de Sitges fins a Peníscola

Durant aquesta nit, l'activistat sísmica ha anat en augment en relació als darrers dies. Des de la una i sis minuts de la matinada fins a quarts de sis ha comptabilitzat 21 terratrèmols, amb una intensitat entre l'1,5 i els 4,1 graus a l'escala de Richter.

Els d'aquesta nit, però, sí que s'han notat. Segons la informació facilitada per aquest organisme, els sismes s'han notat a poblacions del País Valencià com ara Vinaròs, Càlig, Peníscola i Benicarló, al Baix Maestrat, i Castelló, a la Plana Alta, però també a Catalunya, com a Ulldecona i Sant Carles de la Ràpita, al Montsià, i a Sitges, al Garraf.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid