Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Llengua
10a festa de la Plataforma per la Llengua pels jocs, les joguines i el lleure en català

Enguany, la festa inclou activitats per a un públic més ampli i pretén englobar també a adolescents. Toni Albà llegirà el manifest.

25/11/2013 Cultura
la Festa pel joc i el lleure en català la Festa pel joc i el lleure en català

Durant tot el matí d’aquest dissabte 30 de novembre, i per desè any consecutiu, torna la Festa pel joc i el lleure en català organitzada per la Plataforma per la Llengua.

És la mateixa Festa que porta deu anys reivindicant que els jocs i les joguines que es regalen per Nadal i Reis incloguin el català en tots els seus suports lingüístics, tant impresos com electrònics, però enguany canvia el nom per tal d’arribar a un públic més ampli, abraçant una franja d’edat major.

En aquest sentit, també s’han adaptat els objectius i les activitats per fer una celebració més atractiva per als adolescents i s’ha inclòs un nou objectiu: fer extensible la utilització del català en tots els àmbits de lleure i divertiment dels nens i nenes de totes les edats. Des de l’any passat, i a causa del gran nombre de participants que havia tingut en edicions anteriors, el seu emplaçament s’ha establert a l’entorn de l’Arc de Triomf de Barcelona.

Els motius d’organitzar aquesta Festa no han variat gaire respecte a anys anteriors: es calcula que al mercat hi ha només unes 1.300 joguines que incorporen la llengua catalana, una xifra superior a la d’altres anys però encara minsa que des de la Plataforma per la Llengua hem calculat que suposa entre un 7 i un 8% del total de joguines que es venen al mercat.

Per tal de convocar tothom a la Festa, s’ha elaborat un espot viral que es pot trobar en aquest enllaç. Tota la informació sobre la Festa es podrà seguir en directe via Twitter amb l’etiqueta #Jocilleureencatalà. Per a més informació sobre la festa i sobre els jocs i joguines en català, vegeu el web: www.plataforma-llengua.cat/festajocilleure.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid