Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Alliberament nacional
Sant Quirze del Vallès aporta més de 1.250 persones a la Via Catalana
03/09/2013 Política

Sant Quirze per la Independència està a la recta final de l’organització del desplaçament més gran que s’ha fet mai a Sant Quirze.En total són 18 els autocars que s’ompliran aquest 11 de Setembre, el doble dels que l’any passat van anar a la manifestació de Barcelona. Sumant-hi les persones que han fet constar la seva intenció d’acompanyar el comboi amb els seu vehicles particulars seran més de 1.250 persones les que aniran a la Via Catalana des de Sant Quirze. El cost del viatge és de 8€.

Aquesta quantitat representa un 7% de la població que ha passat per l’organització directa de la territorial de l’Assemblea Nacional Catalana. A part hi ha molts més que ho fan pel seu compte amb grups d’amics i familiars o que s’estan decidint en aquest últims dies. És la més gran mobilització feta mai a Sant Quirze i és un indicador que el desig de llibertat augmenta a mesura que s’avança en el procés d’autodeterminació.

Aquestes 1.250 persones aniran al tram 348 i 349 de la Via Catalana, a l’Alt Penedès, concretament a St. Pau d’Ordal. Al ser més gent de la que calia també reforçaran el tram 350 que en un primer moment tenia poca inscripció.

La jornada de l’11 serà molt intensa per a tots aquests santquirzencs. Al matí Sant Quirze per la Independència els convocarà als actes que cada any organitza l’Ajuntament, l’ofrena a Rafael Casanova i l’hissada de la bandera catalana al parc de les Morisques.

A les 12 del migdia es farà una foto històrica de tot el col·lectiu que anirà a la Via a l’amfiteatre del Parc. Posteriorment es farà un homenatge a l’estelada que oneja a la rotonda dels FGC i ja s’anirà cap als autocars que estaran aparcats al pàrquing de l’Alcampo.

L’11 també es donarà el tret de sortida a la recollida d’aliments que Sant Quirze per la Independència farà el 28 de setembre amb el nom “Estelada solidària”. S’anima a tots els participats de la Via a dur paquets de pasta, arròs, llegums, cacau, etc. al punt de recollida coordinat amb Càritas que hi haurà a les portes de l’Alcampo.

Un cop a St. Pau d’Ordal hi ha diversos actes previstos abans d’anar cap als trams de la Via Catalana i d’enllaçar tot el país de nord a sud amb el desig de fer de Catalunya un estat independent d’Europa.

L’alta participació dels ciutadans de Sant Quirze s’ha pogut comprovar durant la Festa Major amb la recollida de 500 firmes en la campanya “Signa un vot” i en la venda de 600 samarretes de la Via. La projecció de "Fènix 11*23" va ser també un èxit de públic.

Les persones que encara no s’hagin apuntat poden fer-ho anant als trams lliures de les Terres de l’Ebre a través de via.assemblea.cat

Els que prefereixin anar amb el grup de Sant Quirze poden anar a l’enllaç Sant Quirze del Vallès  i omplir el formulari perquè consti la seva inscripció.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid