Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Justícia
La Fiscalia de l'AN s'oposa a l'ordre de detenció dels quatre franquistes torturadors

L'Estat ja ha rebut l'ordre d'arrest internacional de la jutgessa argentina

25/09/2013 Política

La Fiscalia de l'Audiència Nacional espanyola s'oposa a l'ordre de detenció que ha emès la justícia argentina contra quatre franquistes torturadors.

El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, ha confirmat que la petició de la jutgessa que instrueix la causa contra els crims del franquisme, María Servini de Cubría, ja ha arribat a l'Estat i ha estat traslladada a l'Audiència Nacional a través de la Fiscalia. Tot i aixó, segons ha pogut saber l'Agència Efe de fonts fiscals, la Fiscalia s'oposa a la detenció, tot i que no a l'extradició.

La Fiscalia ha presentat un escrit al jutjat central d'instrucció número 5 de l'alt tribunal oposant-se a la detenció al·legant que no és "procedent" perquè són fets molt antics i que l'ordre de Servini "és insuficient".

Els quatre agents perseguits són l'execolta de Franco i de la Casa Reial espanyola Celso Galván Abascal, l'excomissari José Ignacio Giralte González, l'exinspector José Antonio González Pacheco Billy El Niñoi l'exagent de la Guàrdia Civil Jesús Muñecas Aguilar.

Els quatre franquistes no podran abandonar el país i de fer-ho podrien ser detinguts per la Interpol.Tots ells actualment tenen entre 67 i 77 anys i van ser absolts per la justícia espanyola malgrat les múltiples evidències que provaven que havien dissenyat estratègies de tortura o bé les havien executat. Tots menys Aguilar van formar part de la Brigada Político-Social del franquisme des d'on van rebre multitud de denúncies per tortures salvatges. De la seva banda, Aguilar va homenatjar Antonio Tejero l'any 1994 sense que ningú li ho impedís.

Servini ha emès l'ordre d'arrest internacional per poder interrogar els quatre franquistes i també ha demanat al govern espanyol que col·labori. L'Estat, però, lluny de col·laborar, sempre ha posat obstacles a la tasca de Servini i a la investigació dels crims del franquisme.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid