Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Alliberament nacional
L'Hospitalet del Llobregat aprova una moció a favor del dret a decidir

La segona ciutat més gran de Catalunya defensa aquesta moció mentre els espanyolistes s'escuden en posicions antidemocràtiques

21/09/2013 Política

El ple municipal de l'Ajuntament de l’Hospitalet va aprovar divendres una moció [àudio] de suport al manifest "Som una Nació, nosaltres decidim", un document que va ser signat a l'Hospitalet el 18 de juliol per 25 entitats, moviments socials, associacions de pares i mares, sindicats i organitzacions polítiques de la ciutat i ha estat presentat al Ple pels grups ICV-EUiA i CiU.

El document recull la necessitat que la ciutat de l’Hospitalet "continuï a l’avantguarda de la defensa  dels drets de la ciutadania del nostre país; una ciutadania que se sent orgullosa dels seus orígens, i acollida per una societat inclusiva."

Aquesta moció va comptar  finalment amb els vots del PSC, el grup majoritari del consistori. Curiosament l'alcaldessa d'aquesta ciutat i membre del PSC-PSOE, Núria Marín, forma part activament d'una campanya a favor del "no" a la independència.

El nucli de l’Assemblea Nacional de Catalunya (ANC) de l’Hospitalet és la impulsora junt amb les altres entitats, d'aquesta moció i del Pacte Democràtic per promoure l'exercici democràtic de la Declaració de Sobirania aprovada pel Parlament de Catalunya i del Dret a Decidir que propugna el Manifest elaborat per les entitats de la ciutat. La moció va ser presentada al ple pels grups ICV-EUiA i CiU.

Vots en contra de l'espanyolisme recalcitrant

Els grups del PP i el xenòfob PxC van votar en contra de la moció. El portaveu del PP, Juan Carlos del Río, va criticat després de les votacions la decisió del PSC argumentant que "No es pot dir 'no' a la independència i després votar a favor del dret a decidir i de la celebració d'un referèndum que implícitament defensa la independència."

Durant la votació de la moció un membre del partit lerrouxista Ciutadans va aixecar enmig de la sala una pancarta  amb una imatge del cor dividit amb les banderes catalana, espanyola i europea.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid