Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
11 de Setembre
L'ANC del País Valencià manté la cadena humana de Vinaròs tot i la prohibició de l'Estat

En canvi, l'ACPV desconvoca la cadena humana de Guardamar i trasllada la de Castelló a Alcanar

09/09/2013 Política

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) del País Valencià ha decidit desobeir la prohibició de la cadena humana de Vinaròs que ha comunicat aquest dilluns la subdelegació del govern espanyol a Castelló i mantenir la convocatòria per al dia 11 a les 17.07h.

És per això que l'ANC anima tots els valencians a participar a la mobilització, que unirà Alcanar amb Vinaròs, i que així mostrin "que volem exercir el nostre dret a decidir".

L'assemblea aposta per "exercir els drets fonamentals en plena llibertat i no acceptar que ens els prohibisquen". "No ens poden prohibir el dret a manifestar-nos quan només queden dos dies per l’11 de setembre", critica, i deixa clar que van comunicar degudament la protesta i que la mateixa subdelegació els va donar el vistiplau.

Respecte als possibles problemes de seguretat i ordre públic que el govern espanyol ha al·legat per prohibir la protesta, l'ANC destaca que són "les institucions i forces les que han de vetllar per la seguretat i l’ordre". Les institucions no "poden limitar les nostres llibertats amb pretextos sense fonament", sosté.

Per tot plegat anuncia que l'ANC es mobilitzarà "malgrat els intents per a generar desconfiança i por" ja que tenen la llibertat "d’exercir el nostre dret a decidir, començant pel dret a decidir si ens manifestem o no".

"No ens hem de deixar intimidar"

I aposta per la desobediència: "No ens deixem intimidar per amenaces i prohibicions que van contra els principis democràtics més fonamentals, que se sustenten en actituds més que properes a la prevaricació i que serien rebutjades als tribunals amb tota seguretat".

L'ANC fa una crida als valencians perquè es manifestin "amb alegria i sense cap por" per dir que "volem un país just i solidari, amb els recursos que contínuament ens espolien i lliure de corrupció".

L'MDT del País Valencià també ha fet una crida a "deixar clar que no ens poden callar" i a "posar en evidència l'estat espanyol", de qui ha dit que "ha demostrat novament el seu tarannà antidemocràtic i antipopular". "La repressió com única acció davant dels drets i la raó són propis de governs i estats autoritaris. Front això, continuarem reivindicant el nostre dret a decidir com a poble, com persones i com a classe treballadora", ha manifestat en un comunicat.

L'ACPV suspèn la cadena a Guardamar i convoca a Alcanar

Per la seva banda, l'ACPV ha decidit suspendre la cadena humana per la llengua i la llibertat que havia convocat per aquest dimarts a Guardamar. Tot i això, considera "un fet molt greu" la prohibició de l'Estat i denuncia que "atempta directament contra la llibertat d’expressió i reunió de la població". L'ACPV justifica que no pot córrer el perill de rebre una falta greu o molt greu que se sumarien a les multes que l'associació va rebre en el passat pels repetidors de TV3.

Amb tot, replica a la subdelegació del govern espanyol a Alacant que per la protesta era simbòlica i que no requeria cap tall de trànsit. A més, assegura que en casos semblants sí que s'ha permés la celebració de concentracions amb caràcter d'urgència. Per això considera que la mesura "respon únicament a una persecució política per part del govern espanyol cap a tota manifestació que done suport al dret a decidir i a l’autodeterminació dels pobles".

D'altra banda, pel que fa a Vinaròs, l'ACPV ha anunciat que realitzarà simbòlicament la cadena humana valenciana per la llengua i la llibertat a l'altre costat del riu Sénia, en el territori de la Comunitat Autònoma de Catalunya, i es constituirà com a "cadena humana Valenciana en l’exili", enllaçant igualment amb els protagonistes de la cadena humana de Catalunya, tal i com estava previst, com a "expressió de denúncia de la censura i de defensa de la democràcia i dels drets de reunió i manifestació".

Segons l'entitat, el fet que la comunicació de la prohibició haja estat feta amb menys de dos dies d'antelació a la realització de l'acte, col·loca l'organització en una situació de "clara indefensió jurídica" perquè la resposta vindrà després de la realització de l'acte. Tot i això, ACPV ha anunciat que presentarà recurs a la prohibició.

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid