Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
País Valencià
El conductor que es va negar a parlar en espanyol, condemnat a presó

Carles Mateu va ser absolt el mes de gener de desobediència a l'autoritat però ara l'Audiència ha revocat la sentència

21/09/2013 Llengua

El 21 de desembre de l'any passat en un control rutinari una patrulla de la Guàrdia Civil va aturar Carles Mateu per a un control d'alcoholèmia i va ser retenigut més de tres hores després que els parlés en català.

Mentre va estar retingut va haver d'aguantar insults i va ser denunciat falsament per negar-se a fer el control d'alcoholèmia (en realitat ell mai va negar-se a que li fèssin el control). La denúnica va acabar en judici però Carles Mateu va ser absolt de tots els càrrecs.

El fiscal va recórrer una sentència absolutòria de fa uns mesos i ara l'Audiència Provincial l'ha condemnat a sis mesos de presó per desobediència a l'autoritat i a una retirada del carnet d'un any.

La denúncia que Mateu va presentar contra la guàrdia civil per denúncies falses ha estat finalment arxivada tot i que durant el judici, un dels agents va afirmar que havia demanat a Mateu que parlés en espanyol i no va negar la retenció de tres hores.

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid