Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Enllaçats pel català
Artà es mobilitza en defensa de la llengua
02/09/2013 Llengua

Ahir, es va dur a terme al poble d’Artà (Mallorca) un acte en defensa de la nostra llengua organitzat per l’associació Joves Actius per la Cultura (JAC-IB).

L’acte va consistir, en primer lloc, en una xerrada a cparrec de Tomeu Martí, activista mallorquí i coordinador de l’Obra Cultural Balear. Martí explicà la delicada situació en què viu la nostra llengua pels continus atacs del Govern. El discurs, però, també va tenir un cert optimisme perquè es remarcà que la resposta de la societat mallorquina és exemplar i exemplificà aquesta protesta ciutadana amb diferents accions com la manifestació de l’any passat a favor de la nostra llengua, la vaga de fam de Tomeu Amengual i Jaume Bonet o la vaga de docents que es realitzarà a inici d’aquest curs, segons informa Contrainfo.cat

Després de la xerrada es realitzà una passejada pel poble amb els xeremiers d’Artà i s’enllaçaren els llocs més simbòlics del poble. La gent participà de manera molt festiva amb la música dels xeremiers. El recorregut va ser des de Sant Salvador fins al Teatre i s’enllaçà la Residència, l’Ajuntament, la Biblioteca i el Teatre.

Finalment, es llegí el manifest escrit per l’associació, on s'assenyala el Govern ha aconseguit "que el català deixi de ser un requisit a l'administració pública, han prohibit la utilització de llaços en defensa de la nostra llengua als edificis públics, han eliminat mitjans de comunicació nostres i han fet la televisió autonòmica de les Illes a la seva mida, han aplicat el decret de llengües que deixa la nostra llengua en una situació secundària i marginal". I rematava: "teniu ben present que nosaltres som aquí i mai cedirem als vostres propòsits. Mai dubtarem ni tendrem por de ser qui som. Mai podreu esborrar la nostra història i el nostre passat perquè tenim memòria. Representarem a tots aquells que s'han esforçat per mantenir la llengua viva i sempre reivindicarem el que vàrem ser, el que som i el que sempre serem. Perquè Mallorca, la nostra terra, sempre serà en català. Visca Mallorca!"

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid