Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Vaga indefinida
Centres paralitzats i solidaritat creixent a les Illes

El suport que reben els docents illencs no para de créixer i en només quatre dies ja han recaptat 58.200 euros per seguir amb la vaga indefinida

19/09/2013 Educació

Els centres educatius de les Illes Balears han quedat paralitzats per quart dia consecutiu amb motiu de la vaga indefinida dels docents. Aquest dijous el seguiment de la vaga ha estat del 61% de mitjana.

Cal destacar la contundència amb la que continua la vaga a les Pitiüses, amb un seguiment del 100% a Formentera i del 89% a Eivissa. A Mallorca s'ha arribat a un 60% i a Menorca a un 47%.

L'Assemblea de Docents s'ha felicitat per l'elevada mobilització i ha assegurat que amb els percentatges de seguiment que hi ha és "impossible" fer funcionar els centres i per tant l'administració "continua tenint un greu problema a les mans".

Una caixa de resistència amb 58.200 euros

Un dels aspectes destacats d'aquesta vaga és la solidaritat que ha despertat arreu dels Països Catalans a través de les protestes de suport que es realitzen i també a través de les aportacions econòmiques que es fan a la caixa de resistència que permet als mestres suportar els costos d'una vaga indefinida.

Segons ha informat l'Assemblea de Docents, aquest dijous s'ha arribat als 58.200 euros, diners que permeten al col·lectiu continuar endavant amb la mobilització tot i que mantenen la crida a la solidaritat.

Entre els noms coneguts que han donat suport a la vaga hi ha el de Lluís Llach i el d'Oleguer Presas, que a més ha realitzat una aportació de 1.000 euros. 

El rector de la UIB s'ofereix com a mitjancer

El quart dia de vaga ha estat marcat per la inauguració del curs universitari amb una concentració convocada per la PUDUP i amb el suport de l'Assemblea de Docents que ha reunit milers de persones vestides de verd a l'exterior de la Universitat de les Illes Balears (UIB).

Durant l'acte d'inauguració, el rector de la UIB, Llorenç Huguet, s'ha ofert a fer de mitjancer entre el Govern de José Ramón Bauzá i la comunitat educativa. L'Assemblea de Docents ha valorat molt positivament el gest d'Huguet i l'ha contrastat amb la carta que la consellera d'Educació, Cultura i Universitats, Joana Maria Camps, ha fet arribar als mestres i professors de les Illes on defensa que la seva actitud ha estat dialogant en la reforma del sistema educatiu.

Els docents han titllat la carta de "lamentable" i han assegurat que "no serveix més que per irritar més al nostre col·lectiu". "Les negociacions laborals que proposa no són més que negociacions ordinàries de les que es fan cada any amb els sindicats i les que no tenen a veure amb les nostres reivindicacions en quant a ràtios, plantilles o sous", sostenen.

Divendres, concentració a l'entrada dels centres i davant la Conselleria d'Educació

Aquest divendres, cinquè dia de vaga, hi ha previstes més mobilitzacions. Com cada dia els vaguistes es concentraran a les entrades dels centres de feina i a la una del migdia es concentraran davant la Conselleria d'Educació a Palma.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid