Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
MARROC
Acaben els homenatges al cinema català a Agadir

Durant el festival internacional de cinema amazic d'Agadir s'han projectat 6 pel·lícules catalanes

30/09/2013 Internacional

Aquest any el festival internacional de cinema amazic d'Agadir (que celebrava  la seva 7ª edició) ha homenatjat al cinema català projectant 6 pel·lícules produïdes al Principat. El festival va inaugurar-se el dilluns 23 de setembre amb la projecció de la pel·lícula “Raval Raval” d'Antoni Verdaguer. El dimarts dia 24 es realitzà la conferència “La projection de la cultura catalane dans le monde”” i al vespre es projectà el film “Els nens salvatges” de Patricia Ferreira a la vegada que a la població veïna de Tarrast-Inezgane es projectava el documental de TV3 “soufian el nen que volia volar”. El dimecres 25 es projectà a la població de Tiznit “Raval Raval” i a Agadir “Fénix 1123” de Joel Joan. L'endemà al vespre es va poder veure el film “Pa negre”. El divendres dia 27 a les 4 de la tarda es realitzà la conferència “Le cinema catalan au service de la langue et la cultura catalanes” amb la participació d'Antoni Verdaguer, Isona Pasola, Carles Castellanos i Hassan Aikoud i a les 9 del vespre es projectà el film “Enxaneta” de Paulí Subirà. La cerimònia de clausura del festival va ser el dissabte on es va tornar a projectar el film “Enxaneta” (era l'únic film doblat al francès ja que totes les altres pel·lícules van ser projectades en versió original subtitulada a l'anglès).

Les pel·lícules i conferències van comptar amb la presència d'un nombre irregular de públic que va variar entre les 40 i 200 persones. Va ser especialment destacada la participació del públic en el debat posterior a la conferència “Le cinema catalan au service de la langue et la cultura catalanes” on es va parlar de la situació del català i l'amazigh comparant les dues realitats i analitzant la importància del cinema com una eina que proporciona autoestima a les llengües minoritzades.En relació amb aquest Festival han tingut lloc diferents homenatges a la col·laboració de Catalunya i els catalans a favor de la llengua amaziga on el professor Carles Castellanos ha estat guardonat.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid