Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Política institucional
La CUP preocupada per les intervencions policials en alguns barris de Mataró

També denuncia algunes acusacions i relats periodístics intoxicadors, que assenyalen a la CUP com a instigadora d’odi policial.

10/08/2013 Política

La CUP de Mataró en un comunicat ha manifestat el seu objectiu de recuperar la convivència veïnal i la màxima transparència per aclarir uns fets que per ara es presenten contradictoris. Esdevinguts als barris del Palau i Rocafonda a inicis d’agost, on entre altres, s’han produït detencions, diverses intervencions dels Mossos d’Esquadra i de la Policia Local amb situacions de tensió al carrer.

I és que la formació ha detectat tot un seguit d’incongruències i relats dels fets que no quadren amb les versions emeses pels cossos policials i l'Ajuntament. Davant d'això, la CUP exigeix urgentment que s’aclareixin els diversos episodis que s'han anat succeint des del dijous 2 d'agost per recuperar el clima de confiança. En aquest sentit, han presentat un seguit de preguntes al govern per a ser respostes per escrit.

L’extrema dreta espanyola

Per a la CUP, l’actual tensió social l’estan agitant i aprofitant sectors de l’extrema dreta espanyola així com altres sectors fanàtics, per dividir la població d’aquests barris. "La temptació de la xenofòbia i el racisme, de la discriminació social, esperonades per grups polítics que busquen l'enfrontament i la divisió de la classe treballadora, és la vella i dramàtica doctrina que durant la història del segle XX va portar-nos als genocidis i a la barbàrie. És necessari impulsar la solidaritat amb les persones més discriminades, potenciar pactes reals de convivència intercultural, en comptes de les polítiques predominants que solen buscar solucions repressives i criminalitzar, d'entrada, les comunitats estigmatitzadea. La recerca del vot populista i la divisió de la classe treballadora és l'objectiu amagat de determinades opcions polítiques de dretes".

La formació considera aue la seva tasca, així com de la població i altres entitats i organitzacions socials consisteix a unir els i les veïnes de la ciutat, com a classe treballadora que són, per poder assenyalar al sistema capitalista de dominació i explotació, com a principal culpable de la situació greu i difícil que viuen la gran majoria de persones i famílies mataronines.

Intoxicació informativa

En el comunicat, la CUP ha denunciat també algunes acusacions i relats periodístics intoxicadors, que assenyalen a la formació com a instigadora d’odi policial. "La nostra tasca sempre anirà a favor de la convivència I l’emancipació nacional i de classe de tot el poble català".

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid