Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Llengua
XX Premi Santa Anneta a l’Editorial Moll

El Centre Cultural d’Algaida ha valorat la tasca de l’editorial en defensa de la cultura catalana

27/07/2013 Cultura
El Diccionari Alcover-Moll, una obra ingent, es va completar fa 50 anys El Diccionari Alcover-Moll, una obra ingent, es va completar fa 50 anys

Titoieta Ràdio, promoguda pel Centre Cultural d’Algaida, va atorgar dijous el XX Premi Santa Anneta a l’Editorial Moll “per la feina feta des de 1934 en la difusió de la llengua i cultura de la nostra illa dins l’àmbit del món literari”. El lliurament, que es va fer en el marc de la festivitat de Santa Anna al casal Pere Capellà d’Algaida, va comptar també amb el grup mallorquí Volvox.

L’editorial, fundada pel lingüista menorquí Francesc de Borja Moll, ha estat imprescindible a l’hora de donar a conèixer el català amb la seva gran varietat dialectal i n’ha permès una concepció unitària gràcies al Diccionari català-valencià-balear, d’Antoni M. Alcover. A més, les seves diverses col·leccions han posat a l’abast de tothom la cultura popular catalana i la seva història i literatura.

Però no només això, l’Editorial Moll ha esdevingut tot un referent en l’estudi d’idiomes en tots els graus de l'ensenyament, i també ha estat clau a l’hora de donar a conèixer la llengua catalana a les Illes gràcies a col·leccions dedicades a la literatura infantil i juvenil.

En anteriors edicions el Premi Santa Anneta ha volgut valorar la tasca de diverses entitats o persones en favor de la cultura catalana. Alguns dels guardonats han estat el filòleg i cantautor Biel Majoral, el periodista i poeta Miquel Cardell, el setmanari El Temps, l’ACIC (Associació de Cantants i Intèrprets en Català), els Cossiers d’Algaida, la discogràfica BLAU, la pel·lícula El Mar d’Agustí Villaronga, entre d’altres.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid